Välkommen till International Rights Centre!

Vi är glada att meddela att centret återtar sin tidigare plats (i K-hallen), för ett ljusare, tystare IRC, avskilt från, men ändå nära själva mässupplevelsen.

Vi är glada att meddela att centret återtar sin tidigare plats (i K-hallen), för ett ljusare, tystare IRC, avskilt från, men ändå nära själva mässupplevelsen.

Mötesplatsen för nordisk litteratur

International Rights Centre (IRC) är ett nav för agenter och förlag från hela Europa. Detta är den största marknadsplatsen för nordisk litteratur samtidigt som förlag och agenter från många länder säljer rättigheter till den nordiska marknaden.

IRC får en nystart i samband med firandet av den fyrtionde bokmässan: Vi är glada att meddela att centret återtar sin tidigare plats (i K-hallen), för ett ljusare, tystare IRC, avskilt från, men ändå nära själva mässupplevelsen – som gjort för affärsmöten och förhandlingar. Nu öppet under mässans affärsdagar, torsdag och fredag 26–27 september, självklart fortsatt enbart för förbokade möten, ger IRC dig en fokuserad, professionell upplevelse. Naturligtvis har du även framåt enkelt tillgång bekvämligheter som förtäring och toaletter reserverade för professionella besökare.

Bokmässehelgen i sin tur erbjuder en mängd möjligheter till informellt nätverkande, särskilt i samband med vårt flaggskepp, seminarieprogrammet. Vårt unikt omfattande seminarieprogram lockar etablerade och nya författare, experter och akademiker, och såväl den svenska och internationella bokbranschen som den läsande allmänheten. Ett fyradagarspass som ger dig tillgång till alla seminarier och mässan i stort ingår i ditt IRC-deltagande.

För dig som är ny på Bokmässans IRC

International Rights Centre, eller IRC, är ett nav och marknadsplats för litteratur för agenter och förlag från hela Europa, och andra länder som till exempel USA. IRC lanserades på Bokmässan i Göteborg under 90-talet, och är nu ett känt stopp i det litterära affärsåret – en professionell, avskild mötesplats i anslutning till den stora Bokmässan där översättningsrätter, licenser och filmrättigheter avhandlas – och böcker får vingar.

Utställare och möten

Utställarlistor publiceras här när de är klara. För att allt ska bli rätt, är det viktigt att du själv som utställare uppdaterar din information i Utställarservice online, USO. Hör av dig till oss om du vill boka in dig på en av de digitala genomgångarna vi gör från och med nu och fram till Bokmässan.

Notera: Alla möten bokar du själv direkt, inte via Bokmässan. Vår personal på plats ber varje besökare hänvisa till ett bokat möte.

Priser 2024

 • Mötesbord (första bordet) med företagsskylt:
  SEK 5 100 (ca € 450)
 • Hyra av ytterligare mötesbord med företagsskylt:
  SEK 2 900 (ca € 250) per bord
 • Hyra av bokvagn på hjul:
  SEK 1 900 (ca € 150) per vagn
 • Hyra av en vägghylla för exponering av böcker:
  SEK 2 300 (ca € 190) per hylla

Alla priser är exkl. moms.

boka bord

Besöka International Rights Centre

Rights Centre är även öppet för dig som bokat möte med något av de medverkande företagen. Vanlig entrébiljett gäller – ingen extra registrering krävs.

Öppettider Rights Centre
Torsdag 26 september: 08.00-18.00
Fredag 27 september: 08.00-18.00

Tillgång för förberedelser från onsdag kväll.

 

Frida Wengholm

Säljansvarig
Tel: + 46 (0)31-708 80 47
[email protected]