Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas du hittar det du söker, annars är du välkommen att höra av dig till oss.

Vilka är årets teman?

Svar: Årets teman är Judisk kultur, som vi gör tillsammans med vår Guest of Honour (hedersgäst) Judisk kultur i Sverige, Staden och Ljud.

Vad innebär det att Bokmässan har teman?

Svar: Det innebär att årets mässa genomsyras av dessa teman. Det rör sig om delar av seminarieprogrammet, scen- och montersamtalen. Vi utformar särskilda områden på mässgolvet som är inriktade på årets teman. Men det handlar också ofta om mat och musik! Samtidigt finns det också alltid massa annat innehåll på Bokmässan. Här hittar du alla möjliga genrer; deckare, feelgood, barn- och ungdomsböcker, kokböcker, hantverksböcker, samtal om allt mellan himmel och gjord. Fokus är på den senaste utgivningen men du kan också hitta gamla godbitar från förr. Hos oss finns verkligen något för alla!

När invigs Bokmässan 2023?

Svar: Den invigs kl 9.30 i vår hedersgäst Judisk kultur i Sveriges monter, C02:02.

Vad är skillnaden på seminarier, scenprogram och monterprogram?

Svar: Bokmässans seminarier hittar du på plan två, i en lite lugnare del av mässan. Det är fördjupande, lite längre samtal på ca 45 minuter. De är totalt 325 st fördelade över fyra dagar och de kräver ett särskilt seminariekort. Scenprogrammen hittar du framför allt på mässgolvet, plan 1, även om några scener, som t ex Se Människan, ligger på plan 2. Det finns ca 30 scener på Bokmässan med olika inriktningar! Dessa ingår i entrébiljetten. Likaså gör monterprogrammen, som är de program som arrangeras i utställarnas montrar. De kan också framföras på egna scener, som montrarna har.

Måste min ledsagare köpa en biljett?

Svar: Assistent, ledsagare, tecken- eller syntolk som du behöver för att besöka Bokmässan går in utan kostnad, oavsett om du ska besöka seminarier, scen- eller monterprogram. Ledsagarbeviset hämtas ut i någon av våra entréer. Gå till informationsdisken eller kassan så hjälper personalen dig!

Får jag ta med mig min hund till Bokmässan?

Svar: Vi är en hundvänlig anläggning och hundar är välkomna att vistas i mässans lokaler. Vår erfarenhet är dock att det under Bokmässan kan bli lite trångt och stressigt för vissa av våra fyrbenta vänner. Ledhundar är alltid särskilt välkomna.

Finns det garderob?

Bokmässan har garderober i alla sina entréer och man betalar 30 kr/kolli oavsett om det är jacka eller resväska. Som standard tillämpar vi manuella väskkontroller i entréerna till Bokmässan.

Finns det några rabatterade biljetter till pensionärer?

Svar: Vi erbjuder inte rabatterade biljetter till pensionärer. Däremot erbjuder vi extra bra pris på entrébiljetten för alla efter kl 14 på fredag (215 kr istället för 255 kr). På söndagen, efter kl 14, går man in två personer för en.

Ingår Bokmässan Play i alla biljetter?

Svar: Nej, Bokmässan Play ingår endast i något av våra seminariekort – dagkort (tor, fre, lör, helg) eller Guldkort. Inte i entrébiljetter eller enstaka seminariebiljett. Du kan däremot köpa separata biljetter till Bokmässan Play.

Jag har ett CSN/Mecenat kort nu och ett nytt CSN/Mecenat i september, hur blir det då?

Svar: Så länge du kan uppvisa att du är student på plats, så gör detta ingenting.

Vad gäller för ungdomar som vill ha seminariekort?

Svar: Är man student så kan man köpa en studentbiljett där seminarier ingår. Är man inte det så är det samma seminariekort som gäller för vuxna.bv

Gäller tidigare entrébiljetter och seminariekort från 2020/2021/2022 i år?

Svar: Nej, det är bara entrébevis för årets mässa som gäller.

Kan man avboka sin biljett?

Svar: Nej, biljetterna är inte avbokningsbara.

Kan man byta namn på sin biljett eller sitt seminariekort?

Svar: Nej, det kan man inte, men biljetterna är inte personliga, så man kan ge sin biljett till någon annan. Är man student, så kan man endast ge den till en annan student.

Vad gäller för utländska studenter som inte har CSN/Mecenat?

Svar: Kan man på något sätt visa att man studerar när man kommer på plats, så räcker det för att man ska få nyttja studentpriset.

Vilken åldersgräns gäller?

Svar: Alla åldrar är välkomna till Bokmässan. Vi tillämpar ingen åldersgräns, men då det är mycket folk vill vi absolut rekommendera att man har med sig en viktig vuxen om man är barn.

Är det särskilda tider för fackfolk?

Svar: De flesta fackbesökare kommer under torsdag och fredag och programmet är delvis lagt efter detta. Det betyder att t e x skol- och bibliotekssamtal och seminarier framför allt ligger under torsdag och fredag. Men vi hindrar inte allmänheten från att komma in under dessa dagar. Man väljer de dagar som passar en bäst.

Kommer mina biljetter synas under “Mina sidor”?

Svar: Entrébiljetter och Bokmässan Play kommer att synas under dina biljetter, men inte seminariekort då det ligger i ett annat biljettsystem.

Kan man köpa biljetter till enstaka seminarier?

Svar: Ja, det kan man köpa på plats i kassan. Det är dock inte möjligt att boka plats på ett särskilt seminarium utan man köper en biljett som får användas till ett seminarium.

Varför säljer ni inte dem på hemsidan?

Svar: Eftersom de inte per automatik garanterar besökaren en plats på det specifika seminariet så är det en svår typ av biljett att sälja. Den är också förhållandevis dyr (600 kr, inkluderar även entré) i jämförelse med det som ingår i våra seminariekort. Men vi har bestämt oss för att ha kvar den, för de som verkligen enbart vill köpa den.

Kan man betala sin Bokmässan Play med faktura?

Svar: Bokmässan Play-biljetten kan betalas med kort eller Swish. Tyvärr kan vi inte erbjuda faktura.

När skickas biljetterna ut?

Svar: Biljetterna skickas automatiskt vid beställning. Vid storköp skickas biljetterna postalt inom några dagar.

Kan man köpa seminariekort med betalkort på plats?

Svar: Ja, det kan man. Det finns skyltar i alla entréer som visar vad du köper dessa.

Är min biljett personlig?

Svar: Nej, du kan ge din biljett till någon annan. Är du student så måste det vara en annan student du ger den till.

Kan man köpa entrébiljetter mot faktura?

Svar: Om du är fackbesökare och t ex arbetar på skola eller bibliotek, kan du göra detta. Kontakta då [email protected] så erbjuder de en särskild länk. Tyvärr kan inte allmänheten köpa enstaka biljetter mot faktura, däremot går det bra vid storköp, vilket är 15 biljetter eller fler.

Hur får man sitt seminariekort?

Svar: Man får en bekräftelse med en QR-kod. På plats på mässan går man sedan fram till en av diskarna för seminariekort och visar upp sin QR-kod och då får man den printad tillsammans med ett badgeband.

Jag är press. Vad gäller för mig?

Svar: Besök sidan för press.

Jag är utställare. Vad gäller för mig?

Svar: Besök USO (Utställarservice Online) för information. Alla utställare på Bokmässan har fått tillgång till USO.

Jag vill ställa ut på Bokmässan. Vad gäller för mig?

Svar: Besök den här sidan.

När är nästa års Bokmässa?

Svar: Den 26–29 september 2024. Då fyller vi 40 år!

Vilka är temana för nästa år?

Svar: Det avslöjar vi på den avslutande presskonferensen i monter C02:02 kl 14.00 den 1 oktober.

 

Hittade du inte svaret på din fråg? Kontakta oss.