Bokmässan by Night

Fyra barer, fem scener, djs, livepoddar – 2000 kvadratmeter nattklubb!

Fyra barer, fem scener, djs, livepoddar – 2000 kvadratmeter nattklubb!

För första gången någonsin bjuder Bokmässan i Göteborg in till Bokmässan by Night: ett klubbprogram after hours som blandar litteratur med musik, kulturpersonligheter och ren fest. Fredagen den 23 september kl 18.30 öppnar ett festivalområde på mässan med fyra barer och fem scener, som inte stänger sina dörrar förrän klockan 02.

– Efter tre års väntan kan vi äntligen göra en riktig bokmässa igen – då räcker det inte att fira på dagtid. Med Bokmässan by Night förvandlar vi mässan till något helt nytt och kan ge plats för andra röster och format som live-poddar och musik, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

I programmet märks bland annat musikkonnässören, författaren och journalisten Fredrik Strage, som har en egen scen där han intervjuar bok-och albumaktuella artister som till exempel aktivisten och hiphoparen Cleo som nyss släppt sitt första svenska fullängdsalbum Missaoui, musikikonen Eva Dahlgren som talar om aktuella boken Instrumenten – memoarer under konstruktion där hon betraktar sitt liv och sitt konstnärskap, och före detta Bad Cash Quartet-trummisen Jonas Lundqvist som berättar om sitt prisade soloprojekt och nya albumet Den okända floden, och avslutar med att ”riva av några låtar”.

Två scener, Balkongen och Foajén, ägnas åt liveversioner av några av Sveriges mest lyssnade poddar. Det blir en eklektisk blandning av vetenskap, humor, politik och kultur, med bland annat The Daily Messiah, Nemo möter en vän, Dumma människor, P3 Klubben med flera. På scenerna Hörnan och Underlandet anordnas författarsamtal och debatter, med programpunkter som Vacker och viktig – snygghet som maktfaktor, och Vem är en sellout? och samtal med bland annat Lina Wolff och Alex Schulman. Andra exempel på medverkande är Anna Björklund, Essy Klingberg, Victor Malm, Kayo Mpoyi, Saga Cavallin, Kristofer Andersson och Irena Pozar.

Sist men inte minst! Den legendariska Gläntafesten, arrangerad av tidskriften Glänta, flyttar i år in till Bokmässan by Night, från klockan 22.00. Två dansgolv. Spoken word. Projicerad konst. Körverk. Performance. DJ Livsfarligt och Ona DJ spelar sin hänsynslösa blandning av glittrig elektronika, hiphop och retropop. Författare och översättare som bland andra Koleka Putuma, Kira Josefsson, Achille Mbembe och UKON lever ut hemliga dj-drömmar. Läs mer i Gläntas Facebook-evenemang.

BOKMÄSSAN BY NIGHT 2022 ÄR SLUTSÅLT!

Partner Bokmässan by Night

Arkiv
Denna sida visar ett arkiverat innehåll från tidigare år.

Sökresultat

Sökord