Skola på Bokmässan

Skolspåret – Skolledarspåret – Rum för barn och ungdom – Lärarscenen – och mycket mer!

Skolspåret – Skolledarspåret – Rum för barn och ungdom – Lärarscenen – och mycket mer!

På Bokmässan är skola alltid i fokus. Många av samtidens främsta skolexperter, författare och inspiratörer är på plats. Förutom allt detta möter du förstås även dina favoritförfattare hos oss! Bokmässan 2022 bjuder på ett mångfacetterat program och gästas av flera litterära stjärnor. I år blir det enklare än någonsin att fördjupa din kunskap och inspireras till nya idéer om hur du kan utveckla dig själv och din skola. Ta chansen till späckade heldagar av fortbildning!

Inget separat Skolspårskort finns i år. För att ta del av seminarierna i Skolspåret och Skolledarspåret köper du istället ett vanligt seminariekort eller Guldkort (entré till Bokmässan, övriga seminarier och Bokmässan Play ingår också). För att enbart lyssna till scen- och monterprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett. Vill du uppleva Bokmässan digitalt, när och var du vill? Ett urval av seminarierna sänds på Bokmässan Play. Köp en Play-biljett och titta t.o.m. den 31 december 2022! Vi erbjuder enskilda biljetter, gruppbiljetter och licenser för sändning. Klicka på knappen nedan och läs om alla möjligheter!
Frågor om kort och biljetter: kontakta [email protected]
Köp biljetter här >>

Skolspåret

Skolspåret består av speciellt utvalda samtal, föreläsningar och diskussioner ur Bokmässans seminarieprogram för dig som arbetar inom skola och utbildning. Här står lärarnas utmaningar, kraft och flexibilitet i centrum. Lust till lärande, läsfrämjande, klimatoro i klassrummen – det är bara några av de ämnen som tas upp i årets späckade Skolspår. Här ges en inblick i skolvardagen såväl som i aktuell forskning. Samtal som berör vilka kunskaper, förmågor och metoder vi behöver odla för att bygga ett samhälle där alla kan, får och vill delta.

Skolledarspåret

Förra årets satsning Skolledarspåret återkommer 2022! Att leda när hela samhället är i kris och att vara en närvarande ledare när lärandet och arbetet sker på distans är kanske den största utmaningen skola har präglats av i modern tid. Skolledarspåret sätter ett specifikt fokus på uppdraget som rektor och skolledare och de utmaningar som idag ställs på verksamma inom skolans värld. Här tar du del av verklighetsnära frågor och inspirerande samtal om vad som är avgörande för en framgångsrik skola.
Skolledarspåret presenteras i samarbete med Gleerups, Lärarförbundet Skolledare, Natur & Kultur och Universitets- och högskolerådet (eTwinning och Erasmus+).

Program Skolledarspåret >>      Mer om Skolledarspåret >>

Rum för barn och ungdom

Vad har ett gäng katter, några superhjältar och Sveriges förmodligen kändaste 50-åring gemensamt? Alla tre tar plats i Rum för barn och ungdom. Här samlas några av de främsta kreatörerna för att prata om allt ifrån skräckinjagande varelser till feelgood för förskolan.
Presenteras i samarbete med Läsborgarmärket hos Akademibokhandeln.

Lärarscenen

Lärarscenen ger inspiration och fortbildning till alla som jobbar i skolan och är till för dem som älskar lärande, skola och utbildning. Programmets utvecklande och tankeväckande föreläsningar, analyser, samtal och seminarier vänder sig till lärare, studie- och yrkesvägledare och den intresserade allmänheten. Lärarscenen har program torsdag till söndag och arrangeras av Lärarnas Riksförbund. Programmet publiceras längre fram.

Sydafrika, Klimatkrisen, Crimetime och Röster från Ukraina teman på Bokmässan 2022