Förskola och skola på Bokmässan

Skolspåret – Lärarscenen – Förskolescenen – och mycket mer!

Skolspåret – Lärarscenen – Förskolescenen – och mycket mer!

På Bokmässan är förskola och skola alltid i fokus. Många av samtidens främsta experter, författare och inspiratörer är på plats. Bokmässan 2024 bjuder på ett mångfacetterat program och gästas av flera litterära stjärnor. I år blir det enklare än någonsin att fördjupa din kunskap och inspireras till nya idéer om hur du kan utveckla dig själv och din förskola och skola. Ta chansen till långa, inspirerande dagar fulla med kompetensutveckling.

För att ta del av seminarierna i Skolspåret köper du ett vanligt seminariekort eller Guldkort (entré till Bokmässan och övriga seminarier) ingår också). För att enbart lyssna till scen- och monterprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett.
Frågor om kort och biljetter: kontakta [email protected]

Köp biljetter här

Skolspåret

Skolspåret består av speciellt utvalda samtal, föreläsningar och diskussioner ur Bokmässans seminarieprogram för dig som arbetar inom skola och utbildning. Skolspåret har ända sedan 2009 varit en självklar del av Bokmässans seminarieprogram, med ett femtontal högprofilerade seminarier.

 

I Skolspåret står lärarnas utmaningar, kraft och flexibilitet i centrum. Här ges en inblick i skolvardagen såväl som i aktuell forskning, nationellt och globalt. Många av samtidens främsta skolexperter, författare och inspiratörer är på plats och samtalen berör vilka kunskaper, förmågor och metoder vi behöver odla för att bygga ett samhälle där alla kan, får och vill delta. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper och inspireras till nya idéer om hur du kan utveckla dig själv och din skola.

Lärarscenen

Lärarscenen är sedan flera år ett stående och mycket uppskattat inslag på Bokmässan. Under mässans samtliga fyra dagar bjuder fackförbundet Sveriges Lärare på ett program med högaktuella personer som utmanar dina tankar och ger dig uppslag till hur du kan utvecklas i din yrkesroll och som människa. Programmet ingår i entrébiljetten och presenteras efter sommaren.

Förskola på Bokmässan

På Bokmässan 2023 kunde vi för första gången välkomna Sveriges förskollärare och barnskötare till en helt egen scen på mässgolvet, med ett program inriktat på inspiration och kompetensutveckling för den som arbetar med de lägre åldrarna. Förskolescenen blev en succé och det är glädjande att kunna berätta att scenen återkommer under Bokmässan 2024.

Programmet, som vi nu kallar Förskola på Bokmässan, kureras av Bokmässans redaktion, fokuserar på det livslånga lärandet, utveckling och självledarskap – och har dagens utmaningar och pedagogikens möjligheter i minne. Förskola på Bokmässan äger rum under torsdagen och fredagen och ingår i entrébiljetten.