Fokus på skolan

Skol- och utbildningsfrågor är en viktig del av Bokmässan. Här presenterar vi några mässområden med särskilt fokus på skolan.

Skol- och utbildningsfrågor är en viktig del av Bokmässan. Här presenterar vi några mässområden med särskilt fokus på skolan.

Skolspåret

I Bokmässans seminarieprogram presenteras ett särskilt Skolspår med aktuella författare, brännande debattämnen och diskussioner om läsning och lärande. Totalt ett 40-tal seminarier, speciellt utvalda för dig som arbetar inom skola och utbildning.

Molnet

Molnet är en oas för utbildningssektorn, en självklar hemvist för lärare och rektorer, en plats att mötas och inspireras på för alla som är intresserade av frågor som rör lärande, lärmiljö och läromedel. Digitalisering och skolutveckling är en röd tråd.

Molnet arrangeras i samarbete med framåtskridande aktörer som Adapt, Bonnier Education, Digilär, Gleerups, Kinnarps, Lärarnas Riksförbund, Natur & Kultur, NE, Sanoma Utbildning, Statens medieråd, Stiftelsen DIU, Studentlitteratur och Sveriges Kommuner och Landsting.

Ung Scen

Ung Scen är Bokmässans område för barn och unga och ligger i A-hallen på plan 1. Här kan du delta i en workshop eller möta aktuella barn- och ungdomsförfattare på scen.
Arrangör: Kulturrådet och Bok & Bibliotek

Utställare

Varje år deltar ett stort antal utställare på Bokmässan med koppling till skola och utbildning. Här kan du bland andra träffa Liber, Sanoma Utbildning, Natur & Kultur, Lärarförbundet och många fler.