Boka monter på Bokmässan 26–29 september 2024

Bokmässan – Nordens största kulturevenemang med 80 000 besök årligen!

Bokmässan – Nordens största kulturevenemang med 80 000 besök årligen!

Vill du ställa ut på Nordens största kulturevenemang? Säkra en monterplats redan nu till Bokmässan 2024 på Svenska Mässan i Göteborg!

Bokmässan i Göteborg är inte bara Nordens största kulturevenemang, utan också en av de allra största bokmässorna i Europa. Vi kan stoltsera med över 80 000 besök, 750 utställare och över 3 500 programpunkter årligen.

Vi välkomnar gäster och besökare från hela världen och 2023 hade vi 156 internationella medverkande från 39 olika länder i programmet. Över 700 journalister rapporterade från evenemanget som breder ut sig över en 11 300 kvadratmeter stor yta.

Bokmässan i Göteborg är ett nav för litteraturen och kulturen men det är också en marknadsplats för bokförsäljning och en unik plattform för varumärkesbyggande​.

Vill du läsa mer om Bokmässan? Gå in på vår kampanjsajt! 

Bokmässan i siffror

750+ utställare

11 300+ kvm yta

80 000+ besök

3 500+ program

 

I din monter har du möjlighet att visa upp din produkt och berätta mer om din verksamhet för besökare från bok- och läromedelsbransch, skola, bibliotek och den kulturintresserade allmänheten. Knyt kontakter, ordna ett mingel eller sälj din bok – möjligheterna är oändliga.

Till bokningsformuläret
Prislista

Bokmässans områden och scener

Hitta rätt plats för just din exponering 

Globala Torget

På Globala Torget samlas 40 organisationer som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Här finns också en scen med program under hela mässan, som sätter fokus på framtidens globala utmaningar. Boka monterplats på Globala Torget!

Mat & Hantverk

Bokmässans populära område för mat och hantverk inkluderar inte mindre än tre scener (Mat, Hantverk och Grön scen) och en lummig Food Court, med gott om sittplatser. Boka din monter i mässans grönaste och mest väldoftande område!

Seriestrippen

Tecknar du serier, driver ett fanzine eller litet förlag? Mindre aktörer i seriebranschen har även i år möjlighet att delta som utställare i området vi kallar Seriestrippen. Här bokar du din plats längs långborden, intill Serie- och fantastikscenen, som är Seriefrämjandets mötesplats för allt som rör tecknade serier, fantasy och science fiction på Bokmässan.

Barnområdet

År 2023 nysatsade Bokmässan på ett område för barn 0-5 och 6-12: en lugn, mysig, inspirerande plats anpassad för både vuxna och barn. De två scenerna En liten scen och Lästältet lockade stor publik under mässans alla dagar. Barnområdet återfinns i A-hallen är en plats som klippt och skuren för att synas bland barn och deras vuxna.

 

Skola på Bokmässan

Lärare från hela Sverige samlas på Bokmässan för kompetensutveckling och inspiration. ​​

Här återfinns lärarscenen och förskolescenen som tillsammans drar en stor och mycket engagerad publik. Att synas i anslutning till någon av dessa scener är ett bra sätt att nå både yrkesverksamma inom förskola och skola, som den breda intresserade allmänheten.

De litterära sällskapen

Bokmässans klassikerhörna, där de litterära sällskapen har möjlighet att presentera nya sidor av klassiska svenska författare. Boka monter och visa upp ert litterära sällskap!

Världslitteraturtorget

På Världslitteraturtorget samlar vi aktörer som ger ut böcker på andra språk än svenska och som arbetar mot flerspråkighet. Här finns även plats för författare och verk från utlandet som är översatta till svenska.

Biblioteksområdet

Bokmässan har varit en samlingsplats för bibliotekarier ända sedan starten 1985, och på biblioteksområdet möts de ​för litteraturinspiration och branschfrågor. ​

​Här finns också Biblioteksscenen som sätter fokus på biblioteksutveckling, läsfrämjande- och litteraturfrågor och drar en stor och intresserad publik under torsdagen och fredagen.