Välkommen till Bokmässan 2016!

Bokmässan är det största kulturevenemanget i Norden med närmare 100 000 besök årligen. Med 3 700 programpunkter och över 2 000 författare och föreläsare finns det mycket intressant att bevaka.

2015 års mässa hade över 800 utställare från 23 länder på plats. 1 180 journalister och fotografer var ackrediterade.

Bokmässan lockar författare från hela världen till Göteborg varje år och du har stora möjligheter att möta många nya, spännande författarnamn här. Här förs också de hetaste och mest aktuella samhällsfrågorna, trenderna och framtidsspaningarna upp på bordet. Kanske träffar du en kommande Nobelpristagare?

Vi hälsar dig välkommen att bevaka 2016 års mässa som äger rum den 22-25 september på Svenska Mässan i Göteborg. För att underlätta ditt arbete är vi noga med att endast ackreditera dem som har uppdrag att bevaka mässan av en redaktion för en framtida publicering.

Från och med i år skickas inga presskort ut per brev utan bifogas digitalt i det mail som bekräftar din ackreditering. Ackrediteringen på hemsidan stänger 19 september.

För frilansjournalister

Frilansjournalister ska tillsammans med ansökan lämna ett intyg från en redaktion som är uppdragsgivare. Vi ackrediterar endast dem som har uppdrag från en redaktion att bevaka mässan.

För redaktionerna

Från redaktionerna vill vi ha en samlad anmälan för varje redaktion med underskrift av ansvarig person. Till denna anmälan krävs inte individuella intyg. För att göra en samlad anmälan används med fördel meddelanderutan i ackrediteringsformuläret. Skriv då namn och e-post till de personer som anmälan avser.

Alternativ till ackreditering

Journalister som inte har uppdrag att bevaka mässan är välkomna att besöka utställningshallarna under en dag utan kostnad. Biljett hämtas i Press Centre mot uppvisande av presskort eller motsvarande.
Medlemmar i Svenska Journalistförbundet erbjuds att köpa seminariekort med 50 % rabatt av ordinarie pris, Dessa seminariekort köps på plats på Svenska Mässan, vid försäljningsdisken i entré 5, plan 2.

Ackreditering

Frågor?

För information om ackrediteringar och andra pressfrågor, vänligen kontakta:

Joanna Wahlsten, presskontakt
Tel: +46 31 708 84 13, jw@bokmassan.se

Birgitta Jacobsson Ekblom, kommunikationschef
Tel: +46 31 708 84 05, bje@bokmassan.se