Crimetime på Bokmässan 2023

Den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och blodtörstiga läsare!

Den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och blodtörstiga läsare!

Söker du spänning i tillvaron? Sveriges största deckarfestival breder åter ut sig över Bokmässan! Crimetime-dagarna i Göteborg är den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och alla hängivna läsare. Frossa i spänningslitteratur i alla dess former när deckareliten samlas runt sina senaste verk.

Crimetime på Bokmässan består av seminarier och ett scenprogram på två scener, Häktet och Kåken. En särskild bokhandel – Mariaplans bokhandel – kommer att finnas på plats för att sälja spänningslitteratur i Crimetimeområdet. Dessutom arrangeras flera spännande sidoaktiviteter, såsom Crimetime Afternoon TeaCrimetime Skrivarskola och Crimetime film. Läs mer om dessa längre ned på sidan.

Inget separat Crimetimepass finns i år. För att ta del av Crimetimes seminarier köper du istället ett vanligt seminariekort eller Guldkort (entré till Bokmässan, övriga seminarier och Bokmässan Play ingår också). För att enbart lyssna till scen- och monterprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett.


Crimetime Skrivarskola

Vi fortsätter fjolårets succé med skrivarskola och ger dig chansen att coachas av några av Sveriges ledande deckarförfattare på Crimetimes Skrivarskola! Det blir fyra timmar med massor av tips om hur du skapar trovärdiga miljöer och karaktärer och hur du undviker att bli refuserad. Vad är det egentligen förläggarna letar efter och hur skapar man en riktigt bra story som håller hela vägen? Och vad skiljer sig när man skriver för ljud?

Rebecka Edgren Aldén, författare och skrivcoach leder Crimetimes Skrivarskola. Övriga medverkande är bland andra Ninni Schulman, Anna Bågstam och några av Sveriges främsta förläggare. (Fler författare tillkommer).

När: Söndag 1 oktober kl 10.00-14.00
Pris: 995 kr, inkl moms. I priset ingår fika samt enklare lunch.
Var: Lokal R17/R18

Köp biljett här. 
Observera att entrébiljett behöver köpas separat.

Crimetime Afternoon Tea

Crimetime Afternoon Tea är en av höjdpunkterna på Bokmässan. Vi dukar fram tekoppar, varma scones, marmelad och allt det där som hör till för att njuta av en härlig afternoon tea, och ett lika njutbart samtal mellan de hyllade författarna Viveca Sten, Anna Jansson, Christoffer Holst och Pascal Engman. Samtalet över tekopparna leds av Josefine Sundström.

Viveca Sten, aktuell med Vilseledaren
Anna Jansson, aktuell med Dödens snabba vingar
Christoffer Holst, aktuell med En dyrbar fångst 
Pascal Engman, aktuell med Bestseller 

Biljett: Specialbiljett 245 kr
Tid: Söndag 1 oktober kl 14.30-16.00
Scen: Kåken

Köp biljett här. SLUTSÅLT
Observera att entrébiljett behöver köpas separat.

Crimetime film: Mannen från Mallorca

Crimetime visar film! Jo det är sant. Tillsammans med Draken Film gör vi en specialvisning av Bo Widerbergs klassiker Mannen från Mallorca från 1984. Välkommen till Häktet för en stor filmupplevelse!

Bo Widerbergs filmatisering av Leif G.W. Perssons kriminalroman har alla ingredienser för en mästerlig snutrulle: skumraskaffärer i Stockholms undre 80-tals-värld där poliserna vet för- och efternamn på alla potentiella rånare, en underbar dynamisk duo i Göteborgs-bördiga Jarnebring och Johansson som gör allt i deras makt för att stiga i graderna på roteln, och ett rafflande deckarmysterium där man inte kan lita på någon.

Tid: Fredag 12-14
Längd: 102 minuter
Biljett: Ingår i entrébiljetten.

Läs mer i programmet 

Crimetime Award 2023

Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för nionde året i rad ut det stora deckarpriset Crimetime Award. Prisutdelningen äger rum lördag den 30 september klockan 16.00 på scen Kåken och leds av Titti Schultz och Rebecka Edgren Aldén. Här presenteras de nominerade i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare.

 

rösta här

Temapartner Crimetime

Mediepartner