Crimetime på Bokmässan 2023

Den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och blodtörstiga läsare!

Den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och blodtörstiga läsare!

Söker du spänning i tillvaron? Sveriges största deckarfestival breder åter ut sig över Bokmässan! Crimetime-dagarna i Göteborg är den givna mötesplatsen för spänningslitteraturens mästare och alla hängivna läsare. Frossa i spänningslitteratur i alla dess former när deckareliten samlas runt sina senaste verk.

Crimetime på Bokmässan består av seminarier och ett scenprogram på två scener, Häktet och Kåken. En särskild bokhandel – Mariaplans bokhandel – kommer att finnas på plats för att sälja spänningslitteratur i Crimetimeområdet. Dessutom arrangeras flera spännande sidoaktiviteter för att stärka temat, såsom Crimetime Afternoon Tea och Crimetime Skrivarskola. Läs mer om dessa längre ned på sidan.

Inget separat Crimetimepass finns i år. För att ta del av Crimetimes seminarier köper du istället ett vanligt seminariekort eller Guldkort (entré till Bokmässan, övriga seminarier och Bokmässan Play ingår också). För att enbart lyssna till scen- och monterprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett.

Crimetime Skrivarskola

Vi fortsätter fjolårets succé med skrivarskola och ger dig chansen att coachas av några av Sveriges ledande deckarförfattare på Crimetimes Skrivarskola! Det blir fyra timmar med massor av tips om hur du skapar trovärdiga miljöer och karaktärer och hur du undviker att bli refuserad. Vad är det egentligen förläggarna letar efter och hur skapar man en riktigt bra story som håller hela vägen? Och vad skiljer sig när man skriver för ljud?

Rebecka Edgren Aldén, författare och skrivcoach leder Crimetimes Skrivarskola. Övriga medverkande är bland andra Ninni Schulman, Anna Bågstam och några av Sveriges främsta förläggare. (Fler författare tillkommer).

När: Söndag 25 september kl 10.00-14.00
Pris: 995 kr, inkl moms. I priset ingår fika samt enklare lunch.
Var: Lokal R17/R18

Köp biljett här. 

Observera att entrébiljett behöver köpas separat.

Crimetime Afternoon Tea

Crimetime Afternoon Tea är en av höjdpunkterna på Bokmässan. Vi dukar fram tekoppar, varma scones, marmelad och allt det där som hör till för att njuta av en härlig afternoon tea, och ett lika njutbart samtal mellan de hyllade författarna Viveca Sten, Anna Jansson, Christoffer Holst och Pascal Engman. Samtalet över tekopparna leds av Josefine Sundström.

Viveca Sten, aktuell med Vilseledaren
Anna Jansson, aktuell med Dödens snabba vingar
Christoffer Holst, aktuell med En dyrbar fångst 
Pascal Engman, aktuell med Bestseller 

Biljett: Specialbiljett 245 kr
Tid: Lördag kl 14.30-16.00
Scen: Kåken

Köp biljett här.
Entrébiljett köpes separat

Temapartner Crimetime

Mediepartner