Årets Bok 2024 – här är de nominerade

Prisutdelningen för litteraturpriset Årets Bok äger återigen rum på Bokmässan i höst! Nu offentliggörs de nominerade böckerna – och det är det upp till Sveriges läsare att avgöra vilken bok som vinner den prestigefyllda utmärkelsen. 

Röstningen är nu öppen och pågår till och med den 1 september. Alla som vill kan rösta på sin favoritbok bland de nominerade via Årets Bok. Den vinnande boken presenteras sedan vid en prisceremoni på Bokmässan söndagen den 29 september.

Tidigare års vinnare är: Tina Harnesk (2023), Lina Nordqvist (2022), Ann-Helen Laestadius (2021), Delia Owens (2020), Stina Jackson (2019), Niklas Natt och Dag (2018), Alex Schulman (2017) och Martina Haag (2016).

– För nionde gången har våra redaktörer jobbat stenhårt med att vaska fram guldkornen ur det senaste årets stora bokflod och jag tycker verkligen de har lyckats! Bland årets nomineringar hittar vi både hjärtevärmande och hjärtskärande berättelser, mordmysterier och feelgood, debutanter och etablerade författare och gemensamt för dem alla är att de bjuder på stora känslor. Nu det är upp till läsarna att bestämma vilken bok som är årets bästa läsupplevelse, säger Petra Nuhma, marknadschef för Bonniers Bokklubbar.

Röstar gör du här 


DE NOMINERADE TILL ÅRETS BOK 2024

Jävla karlar av Andrev Walden – Polaris
Vinterharen av Paula Lichtarowicz – Bokförlaget Forum
Hemkomsten av Kate Morton – Bokförlaget Forum
Käraste Lena av Ninni Schulman – Bazar
Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén – Bokförlaget Forum
Din tid kommer av Carl-Johan Vallgren – Albert Bonniers förlag
Rent hus av Alia Trabucco Zerán – Wahlström & Widstrand
Kvinna saknad av Mary Kubica – Lavender Lit
Änkan av Helene Flood – Polaris
Sista kapitlet av Kim Andrea Brofeldt – Pia & Co
Barnvakten av Joyce Carol Oates – Harper Collins
Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke – Wahlström & Widstrand


Priset delas ut på Bokmässan söndagen den 29 september.

RÖSTA HÄR