Tema Ljud på Bokmässan 2023

24 February / 2023

En fängslande berättelse och en skicklig berättare har alltid kunnat trollbinda sina lyssnare – från Antikens rapsoder, barndomens godnattsagor, spökhistorien om natten, till dagens ljudböcker och poddar. I temat Ljud vill vi låta ljudboksförfattarna, poddarna och inläsarna möta sin publik på Bokmässan.

Vi vill även skapa samtal kring ljudformatet; om dess roll i bok- och mediebranschen, dess funktion i exempelvis utbildning, och naturligtvis om hur framtida korskopplingar mellan litteratur och ljud kan komma att se ut.

Bokmässan har sedan sitt grundande strävat efter att skapa sammanhang där författaren möter sina läsare. Det är även det huvudsakliga syftet med temat Ljud. Vi hoppas ge mötet mellan berättare och lyssnare en fysisk plats – en plats där man kan lära sig något nytt, roas och utmanas, uppleva och ta del av den berättelserikedom och kunskap som finns inom ljudformatet.

Läs mer om årets tre teman här.

Mediepartner till tema Ljud är Podplay.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här