Beskrivning
Barns och ungas psykiska hälsa har på senare år utvecklats till ett alltmer akut folkhälsoproblem. Omfattande forskning visar att den psykiska ohälsan fortsätter att öka bland denna grupp, och även om antalet självmord generellt sett minskar långsamt i Sverige, ökar det bland våra unga medborgare.
Samhället kan göra mer.
En av flera möjliga orsaker till denna trend är den ökade användningen av sociala medier, vilket kan skapa förvrängda föreställningar om det perfekta livet. Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän har genom sitt projekt "Laika13" undersökt konsekvenserna av extrem skärmtid och användning av sociala medier, och dess koppling till psykisk ohälsa. Resultaten är entydiga: Tonåringen Laika, som tillbringar all sin tid framför skärmen, lider av psykiska problem såsom depression, ångest, självskadebeteende och identitetsförvirring.
Genom att tidigt identifiera konsekvenserna av ökad skärmtid och användning av sociala medier kan vi förhindra att andra drabbas av liknande problem som Laika. I en föreläsning arrangerad av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän tillsammans med elevhälsoplattformen Allbry, kommer vi att gå närmare in på undersökningen och dela med oss av viktiga tips och råd för hur vi tillsammans kan förebygga psykisk ohälsa.
Biljett: Ingår i entrébiljetten.