I år öppnar en magisk plats på mässgolvet – en glad park där barnens läsglädje står i centrum!

Lästätet, En liten scen, Det Stora Äventyret, Pannkakscafé och en dedikerad familjeentré är bara några av de spännande platser och nysatsningar som barnområdet på Bokmässan kan stoltsera med i år. I centrum står en önskan om att fler barn ska tycka det är roligt att läsa.  Här möter ni bland andra Prins Carl PhilipJeff Kinney, Yumi & Tomu, Musse och Helium, Laurie Halse Anderson, Pappa Kapsyl, David Sundin, Cecilia Düringer med många fler.

 

Barnområdet hittar du i A-hallen, under hela Bokmässan 28 sept–1 okt! Endast entrébiljett krävs, barn 0-6 går in gratis.

En liten scen

 

Scenen för bokmalar och busungar med medföljande vuxna! Programmet är packat med läsfrämjande inspiration för vuxna (torsdag) och skojigheter för barn i åldrarna 0-5 år och 6-12 år (fre-sö) och deras vuxna.

Till programmet

Pannkakskafé

 

Här serveras det förstås pannkakor med grädde och sylt. Pannkakscafét är en given favorit för barnen, men här serveras även fika, mackor, wraps och sallader.

Familjeentrén

 

Nytt för i år! Familjeentrén hittar du mitt emot Liseberg och är egen ingång för barn och medföljande vuxna, som leder rakt in i Barnområdet. Här väntar en (såp)bubblande start på mässäventyret. Bokbussen finns på plats och man kan bland annat få lösa Kalle Ankas deckargåta. Med lite tur går det att skymta några av våra största barnbokskaraktärer … följ bara ballongerna från Korsvägen så hittar du till familjeentrén!

Lästältet

 

Lästtältet är ett pop-up bibliotek för Bokmässans yngre besökare. Här kan man ta en läspaus, låna böcker, skaffa lånekort till Biblioteken i Göteborg och lyssna på roliga högläsningar ur aktuella barnböcker.

 

Till programmet

Också på Barnområdet!

Pysselplatsen: för en mysig stund!
På pysselplatsen kan du rita, pyssla, laga världens bästa mat i lek-köket (inspiration hittar du på matscenen), eller dyka ner i clicko-leksakernas värld. Tycker du om dinosaurier eller hundar och katter? Då har vi pysselböckerna för dig. Och vet du vad? Mumin kommer, och han har lovat ta med sig Lilla My. Kan det bli bättre?

Hopp- och lekplatsen: för spring i benen!
Här på Bokmässans lekyta finns det aktiviteter för alla barn, små och stora och ännu större. Du kan till exempel tävla med Lassemaja, spela pingis, eller … klättra på Alfons Åbergs tårta. På riktigt! Välkomna!

Meet ’n’ Greet
Träffa dina favoriter från barnböckernas värld.

Amningsrum
Här har vi gjort i ordning en plats där det är lätt att amma en liten, speciellt om du också har lite större barn samtidigt: en lugn plats med bekväma sittplatser och barnbio, så storasyskonet får vile en stund också.

Prins Carl Philip inviger barnområdet!

Prins Carl Philip inviger det nya Barnområdet på Bokmässan torsdag 28 september. Prinsen har ett stort engagemang i frågor som rör att läsa och skriva, bland annat genom Prinsparets Stiftelses arbete med att öka respekt och förståelse för personer med dyslexi.

Prins Carl Philip inviger det nya Barnområdet på Bokmässan torsdag 28 september. Prinsen har ett stort engagemang i frågor som rör att läsa och skriva, bland annat genom Prinsparets Stiftelses arbete med att öka respekt och förståelse för personer med dyslexi.