Camilla Sten, Pascal Engman och Anders de la Motte kommer till Crimetime Göteborg!

Från vänster: Camilla Sten, Pascal Engman och Anders de la Motte.
Foto: Kajsa Göransson / Thron Ullberg.

Än så länge är det långt kvar till hösten och förberedelserna inför Crimetime Göteborg 2020 fortsätter med full kraft! Vi arbetar för att genomföra Crimetime som planerat, den 26–27 september. Självklart följer vi utvecklingen dag för dag. Men vi blickar samtidigt framåt och ser fram emot att hälsa dig välkommen till oss i höst. Tills vi ses får vi passa på att inspirera med lite härliga nyheter inför årets deckarfestival!

En ljusglimt som vi vill dela med er är de fantastiska författare som vi nu kan avslöja är klara för årets stora deckarfestival. Vi hälsar varmt välkommen till Anders de la Motte, Camilla Sten och Pascal Engman till Crimetime Göteborg 2020 den 26–27 september på Bokmässan! Hör dem tala om livet, skrivandet och deras spännande aktuella böcker.

Om författarna

Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef och har rönt stora framgångar som spänningsförfattare både i Sverige och internationellt. För sin debut [geim] tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut 2010 och har sedan dess skrivit en rad uppmärksammade böcker som har översatts till närmare trettio språk och har tilldelats en rad prestigefulla priser. 2016 inledde han en ny spänningsserie med boken Slutet på sommaren. Uppföljarna Höstdåd och Vintereld nominerades, precis som den första delen, till Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman. Nu är han aktuell med Våroffer, den sista fristående delen i hans hyllade årstidskvartett.

Camilla Sten debuterade 2016 med En annan gryning som hyllades av både läsare och recensenter. Hon har tidigare bland annat utkommit med skräckromanen Staden, som har liknats vid Stephen Kings böcker, samt rysarserien om Havsfolket för slukaråldern som hon skrivit tillsammans med Viveca Sten. Lagom till Crimetime Göteborg kommer Arvtagaren, en skrämmande och klaustrofobiskt spännande thriller om mörka familjehemligheter som uppdagas på en isolerad herrgård. Hon är i vår även aktuell med Bergtagen, den första delen i en ny spänningstrilogi för unga vuxna.

Pascal Engman var tidigare en av Expressens mest profilerade reportrar och är nu författare på heltid. Med sin succédebut Patrioterna förnyade han den samhällsengagerade spänningslitteraturen och boken såldes snabbt till flera länder. Hans böcker har hyllats av en samstämmig kritikerkår och liknats vid bland andra Sjöwall & Wahlöö och Mankell. I höst är han aktuell med Änkorna, den tredje delen om polisinspektör Vanessa Frank.

Vi har tidigare berättat att Anna Jansson, Mattias Edvardsson, Sofie Sarenbrant och Malin Thunberg Schunke också medverkar på Crimetime Göteborg.

Fler medverkande författare avslöjas under våren! Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg på Bokmässan 2020 presenteras i juni.

Mer om Crimetime Göteborg på Bokmässan
Mer info om Crimetimepasset
Om arrangemanget blir inställt med anledning av Covid-19 gäller din entrébiljett eller seminariekort istället under Bokmässan 2021. Alternativt kan du välja att få pengarna tillbaka.

Följ Crimetime Göteborg på Instagram och Facebook där vi varje vecka publicerar nyheter, programtips och intervjuer med de medverkande författarna och håll dig uppdaterad om alla de medverkande på årets festival. Fler namn presenteras under våren!
@crimetimegoteborg

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här