Crimetime Göteborg

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 26–27 september 2020!

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 26–27 september 2020!

Crimetime Göteborg – Sveriges största deckarfestival

Mer info och köp Crimetimepass
Crimetime Göteborg är Sveriges största samlingsplats för spänningslitteraturens mästare och en mötespunkt för alla deckarälskare, lördagen och söndagen den 26–27 september. Sveriges största deckarfestival arrangeras för tredje året i rad på Bokmässan i Göteborg och erbjuder återigen två spänningsfyllda dagar.
Du hittar Crimetime-området i F-hallen på andra våningen, en avgränsad och lite lugnare oas på mässgolvet. Området består av scenerna Häktet och Kåken samt en seminarielokal.

Sju författare klara för medverkan på Crimetime Göteborg

Vi har tidigare presenterat de fyra första medverkande på Crimetime Göteborg och har nu glädjen att presentera ytterligare tre: Camilla Sten, Pascal Engman och Anders de la Motte.
Läs mer om författarna >>
Miniintervju med Anders de la Motte >>

Camilla Sten, Pascal Engman och Anders de la Motte.
Foto: Kajsa Göransson / Thron Ullberg.

Dessa fyra författare har tidigare presenterats: Sofie Sarenbrant, Mattias Edvardsson, Malin Thunberg Schunke och Anna Jansson. Samtliga är aktuella med nya böcker under året.
Läs mer om författarna >>
Läs intervjun med Sofie Sarenbrant >>

Sofie Sarenbrant, Mattias Edvardsson, Malin Thunberg Schunke och Anna Jansson.
Foto: Thron Ullberg / Caroline Andersson / Anna-Lena Ahlström.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg 2020 presenteras i juni. Följ oss på Facebook och Instagram där vi varje vecka publicerar nyheter, programtips och intervjuer med de medverkande författarna och håll dig uppdaterad om alla de medverkande på årets festival. Fler namn presenteras under våren!

Seminarierna på Crimetime Göteborg
I seminarierna står det längre, djupare samtalet i centrum. I seminarielokalen får internationella såväl som svenska stjärnor tid att utveckla och utbyta tankar om deckargenren. För att ta del av lördagens seminarier krävs seminariekort eller Crimetime-pass. Söndagens seminarier ingår i entrébiljetten.

Crimetime scenprogram
Scenerna Häktet och Kåken på mässgolvet är festivalens pulserande hjärta. I 20-minuterssamtal berättar spänningslitteraturens mästare och debutanter om sina aktuella titlar och sitt skrivande. Här får deckarälskaren sitt lystmäte – och lite till. Scenprogrammen ingår i entrébiljetten.

Crimetimepasset
På söndagen ingår alla seminarier på Bokmässan – även Crimetimes – i entrébiljetten, men för att ta del av lördagens Crimetime-seminarier behöver du ett Crimetimepass eller ett seminariekort.
Crimetimepasset gäller för två dagar, 26–27 september, och ger tillträde till Crimetimes seminarier och scenprogram. Entré till Bokmässan på lördagen och söndagen med utställning och övriga scenprogram ingår också. Dessutom får du en lyxig goodiebag, värde 500 kr.
Priset för Crimetimepasset är 600 kr, inkl moms.
Crimetimepasset är personligt och gäller endast den person vars namn står på kortet.

Om du som besökare har köpt entrébiljett eller seminariekort till Bokmässan 2020, eller funderar på att göra så, kommer ditt köp att gälla för Bokmässan 2021 om Bokmässan 2020 inte skulle ha möjlighet att genomföras med anledning av Covid-19. Alternativt kan du välja att få tillbaka pengarna. Vid Plan B får vi be om att återkomma om det skulle bli en möjlighet att köpa biljett till de samtal som vi arrangerar.
Information om Covid-19 och Plan B >>

Nyheter kring programmet på Crimetime Göteborg och dess kringaktiviteter presenteras löpande.
Anmäl dig till Crimetimes nyhetsbrev för att inte missa något! >>

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.