Bokmässan 24–27 september 2020

Bokmässan är en fantastisk marknadsplats där författare och läsare kan mötas. Den är också ett forum för samtal och dialog, där litteratur och författare står i fokus. Seminarieprogrammet är en smältdegel där prosa och poesi blandas med politiska frågor och samhällsdebatt. För första gången på 35 år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form.

Men istället för att ställa in, ställer Bokmässan om till en digital bildningshubb (24–25 september) och litteraturfestival (26–27 september) i samarbete med förlag och branschaktörer.

Den 24-27 september kommer vi att arrangera högaktuella och djuplodande seminarier och samtal om litteratur och läsning på ett annat sätt än vanligt. Du kommer kunna sitta hemma i din soffa och utan kostnad genom Bokmässan Play ta del av över 100 välproducerade samtal som spelas in och livesänds från studios uppbyggda på olika platser.

Bokmässan 2020 består av två spår: Bokmässans bildningshubb den 24–25 september som lyfter aktuella frågor inom skolans och bibliotekens värld, och Bokmässans litteraturfestival den 26–27 september som presenterar ett starkt program utifrån årets utgivning. Dessutom omfattar Bokmässan 2020 scenprogram från ABF, BonnierHoopsForskartorget, Globala Torget, Göteborgs Litteraturhus, Lärarscenen, Rum för poesi, Rum för översättning och Se människan. Digital kultur och LÄS! LÄS! LÄS! är fortsatta huvudteman på Bokmässan 2020 alla fyra dagarna.

Bokmässans hemsida byggs ut med ett Bokmässan Play, en sida helt dedikerad till streamat innehåll. Alla sändningar kommer att ligga på Play-kanalen och vara tillgängliga utan kostnad för tittarna. Sändningarna sker i samarbete med bland andra Aftonbladet, Expressen, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet vilket gör det möjligt för Bokmässan att nå ut till en bred publik.

Programmet håller nu på att arbetas fram, och presenteras på en presskonferens den 25 augusti. Seminarierna och programpunkterna kommer att spelas in och sändas från flera olika inspelningsplatser: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kapstaden och Johannesburg. Fler inspelningsplatser kan tillkomma. Programmet utvecklas i samarbete med en rad förlag och samarbetspartners. Klara för programmet är: Atlas, B Wahlströms, Bokfabriken, Bonnierförlagen, Bookmark, Daidalos, Dreamhack, Ersatz, Förlaget, Göteborg & Co, Jonsereds Herrgård – Göteborgs universitet, HarperCollins, Historiska media, Katalys, Kaunitz-Olsson, Kungliga biblioteket, Leopard, LiberLin EducationLärarnas Riksförbund, Läsfrämjarinstitutet, LäsrörelsenMajblomman, Max Ström, Mondial, National Library of South Africa/DAC, Natur & Kultur, Nona, Norstedts, Ordfront, Piratförlaget, Playcentric StudiosPolarisRámus, Raoul Wallenberg Academy, Rainy Lab, Schildts & Söderströms, Spotify, StorytelStrawberry, Studentlitteratur, Svensk Biblioteksförening, Svenska Kyrkan, Svenska PEN, Teg Publishing, The Book Affair, Timbro, Tukan, UR, Weyler och Volante. Dessutom pågår samtal med ytterligare förlag och aktörer.

Viktigt för både författare, förlag och besökare är att kunna sälja och köpa böcker under Bokmässan. För att skapa bra och enkla förutsättningar för försäljning även när programmet sker digitalt, kommer Bokmässan att samarbeta med Akademibokhandeln och Bokus som exklusiva försäljningspartners.

På grund av rådande läge välkomnas 2020 års hedersgäst Sydafrika tillbaka som temaland inför Bokmässan 2022. Sydafrika medverkar dock även i år med programpunkter i det digitala formatet, och planerar också för medverkan under Bokmässan 2021.

Läs mer om Bokmässans bildningshubb och litteraturfestival:

Läs om Bokmässans bildningshubb         Läs om Bokmässans litteraturfestival
Programmet håller nu på att arbetas fram i samarbete mellan Bokmässan och många bokförlag.
Hela programmet för Bokmässan 2020 presenteras den 25 augusti.

Här beställer du programmet till Bokmässan 2020

Officiell bokhandel

Officiella mediepartners

Inga resultat

Bokmässan bjuder in Sveriges lärare till kostnadsfri fortbildning

16 juni / 2020

Den 16 juni gick Bokmässan ut med ett upprop till Sveriges 290 kommuner om att låta landets förskollärare, lärare och annan skolpersonal ta del av den möjlighet till kostnadsfri fortbildning och kompetensutveckling som uppstår genom de...

Läs vidare

Bokmässan vill inspirera till läsning i Biskopsgården

11 juni / 2020

För tredje sommaren i rad arrangeras succésatsningen BonnierHoops Biskopsgården i Göteborg – streetbasketplanen där basket och kultur delar planhalva. Bokmässan är med som en av flera samarbetspartners. Genom att kombinera basketspel med en bokhörna och andra läsfrämjande...

Läs vidare

Kända profiler främjar läsning tillsammans med Bokmässan

28 maj / 2020

Bokmässan i Göteborg lanserar initiativet ”Läsande förebilder” för att inspirera till och lyfta värdet av läsning. 29 personer med olika erfarenheter och bakgrund medverkar i satsningen, som görs i...

Läs vidare

Annonser

Nordens största kulturevenemang startar om