Gymnasiedagen är tillbaka på Bokmässan – 1500 elever bjuds in för gratisdag

8 May / 2023

Gymnasiedagen på Bokmässan 2023

För andra året i rad arrangeras Gymnasiedagen på Bokmässan, ett gemensamt initiativ från Natur & Kultur och Bokmässan i Göteborg med syfte att ge fler gymnasieelever möjlighet att upptäcka böcker och inspireras till läsning.

Gymnasiedagen på Bokmässan ger elever och lärare i alla årskurser på gymnasienivå möjlighet att upptäcka Bokmässan i Göteborg tillsammans. Bokmässan och Natur & Kultur bjuder 1500 elever och deras lärare på entré till mässan fredag 29 september. De erbjuds en speciellt framtagen programpunkt och tillgång till hela Bokmässans seminarie- och scenprogram.

Idag öppnar anmälan för lärare som vill ta med sin klass till Sveriges största bokfest.

– Förra årets Gymnasiedag var något av en uppenbarelse. Jag har sällan sett en så hängiven publik som när författarna Nicolas Lunabba och Cecilia Düringer pratade läsning inför tolvhundra ungdomar. Och när alla dessa gymnasielever myllrar ut på mässgolvet och fyller gångarna på jakt efter läsinspiration: mäktigt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

– Med Gymnasiedagen vill vi ge fler unga människor möjlighet att upptäcka böckernas värld och inspireras till läsning. Att få att människor reflektera över sin omvärld och engagera sig i samhället är en del av vårt uppdrag som stiftelse – och vi gör det genom att inspirera till läsande och lärande, säger Per Almgren, VD på Natur & Kultur.

Gymnasiedagen på Bokmässan 2023 inleds, liksom förra året, med en programpunkt om läsning med författarna Nicolas Lunabba och Cecilia Düringer. Därefter har klasserna möjlighet att utforska hela utbudet på Bokmässan, som samlar författare, forskare och expertis från hela världen runt litteraturen och samtidens mest aktuella ämnen.

Förra årets gymnasiedag samlade elever från vitt skilda geografiska områden i Sverige. Gymnasielärare över hela landet är välkomna att anmäla sitt intresse för sina elever, om skolan på egen hand står för resa och uppehälle. Intresseanmälan öppnar idag den 8 maj och stänger den 20 juni.

Läs mer och anmäl er här 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här