Gymnasiedagen 2023

Gratisdag på Bokmässan för gymnasieelever

Gratisdag på Bokmässan för gymnasieelever

Välkommen till Gymnasiedagen på Bokmässan 2023!

Gymnasiedagen arrangeras på Bokmässan för andra året i rad som ett gemensamt initiativ från Natur & Kultur och Bokmässan. Syftet är att få gymnasieelever att upptäcka böcker och inspireras till läsning genom att tillsammans med sina klasskompisar och sin lärare besöka Sveriges största bokfest under en dag utan kostnad – fredagen den 29 september.

Gymnasielärare över hela landet är välkomna att anmäla sitt intresse för sina elever under förutsättning att man själv ordnar resa och uppehälle. Bokmässan och Natur & Kultur bjuder klassen på entré till mässan, en speciellt framtagen kort föreläsning, samt tillgång till hela Bokmässans seminarieprogram under fredagen.

Gymnasiedagen på Bokmässan 2023 inleds, liksom förra året, med en programpunkt om läsning med författarna Nicolas Lunabba och Cecilia Düringer. Därefter har din klass möjlighet att utforska hela utbudet på Bokmässan.

I seminarieprogrammet (som presenteras den 8 juni) möts några av vår tids främsta författare, forskare och politiker i diskussioner runt vår tids viktiga ämnen – här finns, förutom litteraturen i alla dess former från deckare till poesi, samhällskunskap, historia, kropp och själ, internationella relationer, ideologi och politik, forskning/NO, hantverk och mycket mer.

Planera gärna ett schema, antingen per klass eller efter elevens intresseområden, med hjälp av Mina sidor.

Anmäl er här 

Tillsammans ger vi ordet till fler!

Bokmässan och Natur & Kultur

Samarbetspartner