Smygtitt på årets Skolspår på Bokmässan

Övre raden: Jason Timbuktu Diakité och Matilda Westerman. Undre raden: Birgitta Ohlsson och Elin Ek. Till höger: Elaine Eksvärd.
Foton: Stefan Tell / Caroline Andersson / Jesper Anhede.

På Bokmässan är skolan alltid i fokus. Många av samtidens främsta skolexperter, författare och inspiratörer är på plats. Förutom allt detta möter du förstås även dina favoritförfattare hos oss.

Vi har under våren sett en snabb spridning av coronaviruset och dess effekter i samhället. Som i ett trollslag förändrades svensk skola. På mindre än en vecka sjösattes ett unikt samverkansprojekt mellan myndighet, bransch, förbund och akademi för att skapa en hållbar skolmiljö för elevers rätt till utbildning. Och på bara några dagar var förutsättningarna för fortsatt lärande på plats och kunde kicka igång. Det inger hopp!
Än så länge är det långt kvar till hösten och vi arbetar för att genomföra Bokmässan som planerat. Samtalen och diskussionerna om denna mycket speciella tid lyser igenom på Bokmässan och närmar sig frågan utifrån olika perspektiv.

Fortbildning på Bokmässan – följ Skolspåret!
Skolspåret på Bokmässan består av speciellt utvalda seminarier ur det ordinarie seminarieprogrammet på torsdag och fredag för dig som arbetar inom skola och utbildning. Entré till Bokmässan ingår i kortet. I årets Skolspår har du tillgång till 30 seminarier med avstamp i skolans värdegrund, möjligheter och utmaningar utifrån förlagens aktuella utgivning samt Bokmässans teman.

Här får du en smygtitt på ett av seminarierna under torsdagen i årets innehållsrika Skolspårsprogram:

Böcker som ger kraft
Jason Timbuktu Diakité och Matilda Westerman har skrivit Du har rätt! en bok om barnkonventionen som förklarar för unga läsare vilka rättigheter de har, och varför det är viktigt att känna till dem. I Elin Eks bokserie har 12-åriga klimataktivisten Athena genomskådat en lat och bekväm vuxenvärld som slutat ta ansvar för kommande generationer. Elaine Eksvärd barnboksdebuterar med ett fantasifullt äventyr som tar sig an temat att barn måste bli lyssnade på. Birgitta Ohlsson berättar om tio framstående svenska kvinnor och uppmanar sina läsare att våga leva som de själva vill. Om böcker som ger kraft åt unga läsare.

Mer om Skolspåret och Skolspårskort
Skolområdet på Bokmässan
Skol- och utbildningsfrågor är och har alltid varit en viktig del av Bokmässan och har en tydlig hemvist med ett särskilt skolområde i C-hallen. Här exponeras både analoga och digitala läromedel. På skolområdet kan du också ta del av utvecklande och inspirerande scen- och monterprogram.

Läs om Bokmässan Skola

Vi ses i höst – ta hand om dig!  

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här