Hela programmet för Crimetime Göteborg på Bokmässan presenteras

Nu är det fullständiga programmet släppt för Crimetime Göteborg, med alla medverkande författare, seminarier, scenprogram och aktiviteter. Crimetime Göteborg är Sveriges största samlingsplats för spänningslitteraturens mästare och en mötespunkt för alla deckarälskare. Några av de deckargiganter som medverkar i årets program har presenterats tidigare under våren.

För andra året i rad håller deckarfestivalen Crimetime till på Bokmässan och erbjuder återigen två spänningsfyllda dagar, lördagen och söndagen den 28–29 september. Programmet innehåller 13 seminarier och 48 scensamtal med den absoluta deckareliten på plats.
Hela programmet Crimetime Göteborg (pdf)
Utöver de främsta svenska spänningsförfattarna gästas festivalen av ett stort antal internationella tungviktare, bland andra: den amerikanske thrillerstjärnan Don Winslow, Danmarks nya deckardrottning Katrine Engberg, britten Peter Robinson, aktuell med den 26:e boken om kommissarien Alan Banks, norska Anne Holt som kommer med en alldeles ny serie, samt amerikanen Thomas Mullen som fick sitt genombrott för svenska läsare med den historiska spänningsromanen Darktown.

– Efter flytten till Bokmässan och succén förra året känns det fantastiskt att i årets program återigen presentera så många svenska och internationella författarstjärnor och låta publiken ta del av deras berättelser. Deckargenren är populärare än någonsin och vi är så glada och stolta över att erbjuda två spänningsfyllda dagar på Bokmässan, säger Åsa Lindström, programansvarig Crimetime Göteborg.

Bland de svenska publikfavoriterna märks bland andra Kristina Ohlsson, tidigare analytiker på Säpo och aktuell med Henrys hemlighet, David Lagercrantz, som kommer med den avslutande delen i Milleniumserien: Hon som måste dö, och Mari Jungstedt, aktuell med sin femtonde Gotlandsdeckare Jag ser dig.

För den som vill komma närmare författarna finns Crimetime Plus. Här finns möjlighet att på fredagen den 27 september boka in sig på Afternoon tea med Camilla Läckberg, Sofie Sarenbrant, Mattias Edvardsson och Alexander Karim, med Josefine Sundström som moderator. Samma eftermiddag arrangeras även en Afterwork, där Denise Rudberg och Anders de la Motte kör tjugo frågor med Sveriges deckarelit.

Följande författare medverkar i Crimetime 2019:
Jenny Rogneby, Karin Bojs, Christian Unge, Peter Robinson, Camilla Läckberg, Don Winslow, Anne Holt, Kristina Ohlsson, Katarina Wennstam, Kicki Sehlstedt, Pascal Engman, Ninni Schulman, Christoffer Carlsson, Anna Janson, Anders Roslund, Mari Jungstedt, Heine Bakkeid, Katrine Engberg, Camilla Sten, Mattias Leivinger, Johannes Pinter, Geir Tangen, Kjell Eriksson, Erik Axl Sund, Carin Gerhardsen, Emma Ångström, Bettina Bieberstein Lee, Anton Berg, Tina Frennstedt, Mikaela Bley, Ray Celestin, Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt, Anna Tell, Christina Erikson, Niklas Natt och Dag, Louise Boije af Gennäs, David Lagercrantz, Sofie Sarenbrant, Maria Adolfsson, Emelie Schepp, Magnus Montelius, Lars Wilderäng, Mons Kallentoft, Tove Alsterdal, Alexander Karim, Denise Rudberg, Anna Bågstam, Helena Kubicek Boye, Lina Bengtsdotter, Maria Adolfsson, Anders de la Motte, Malin Thunberg Schunke, Simon Häggström, Per Schlingmann, Thomas Mullen, Caroline Engvall, Håkan Östlundh, Mats Strandberg, Susanne Boll, Lisa Förare, Ragnar Jónasson, Dan Buthler, Leffe Grimwalker, Johan Rosenlind och Lotta Fritzdorf.

Crimetime-området ligger i F-hallen på Bokmässans andra våning, en avgränsad och lite lugnare oas på mässgolvet. Området består av scenerna Häktet och Kåken samt salen F5, där seminarierna hålls. Mariaplans bokhandel sköter försäljningen på plats.

Det finns också spänning för de yngre deckarälskarna på Bokmässan. I Barnsalongen på plan 1 finns ett program om barn- och ungdomsdeckare (presenteras senare).

Crimetime Göteborg invigs lördagen den 28 september, kl 09.30, av Camilla Läckberg, Don Winslow och teamet bakom Crimetime. Polischef Erik Nord klipper bandet. Plats: Kåken, F-hallen.

Utdelning av Crimetime Award sker också på lördagen, kl 16.00, på scenen Kåken. Crimetime Award delades ut första gången 2015 och tilldelas i följande kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare och Årets hederspris.

Läs mer om Crimetime Göteborg

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här