Boka in dig på Crimetimes kringaktiviteter!

Kom ännu närmare författarna på Crimetime Göteborg.

Läs mer och boka här

Crimetime Göteborg – Sveriges största deckarfestival

Välkommen till ett helt nytt område på Bokmässan, vikt för dig som älskar spänningslitteratur! På Crimetime Göteborg kan besökarna förkovra sig i ett stort utbud av crime-litteratur, träffa sina favoritförfattare i intima möten och delta i en rad kringaktiviteter utanför mässan.

2018 flyttar Crimetime in på Bokmässan. Nu kan du som älskar crime få en ännu större djupdykning i den litteratur du älskar – och samtidigt ta del av resten av den bokfrossa som är Bokmässan! Crimetime Göteborg pågår under Bokmässans lördag och söndag, 29-30 september 2018, på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs hela programmet här

Boka in dig på Crimetimes kringaktiviteter!
Kom ännu närmare författarna på Crimetime Göteborg! Njut av afternoon tea och en intim författarmiddag. För att delta krävs Crimetimepass.

Läs mer och boka här

Spänning för de yngsta
I Barnsalongen i A-hallen bjuds det på spännande program för våra yngsta deckarälskare. Möt skaparna av populära spänningsserier som Pia Hagmars Dalslandsdeckare, Åsa Larsson och Henrik Jonsson, som gjort PAX-serien, och duon bakom LasseMaja, Martin Widmark och Helena Willis. Det blir också monstersnack med Mats Strandberg, detektivexperiment med Beppe Singer och kodknäckning med Maria Engstrand.

Barnsalongens crimetime-program

Den 29 september delas Crimetimes deckarpriser ut i fem olika kategorier. Nu kan du rösta i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare, samt nominera din favorit till Årets deckarförfattare – Läsarnas pris. Priserna delas ut lördag 29 september klockan 16.15 på en av Crimetimes scener, Kåken.

Läs mer om de nominerade och rösta här

För att få tillgång till Crimetime Göteborgs program och kringaktiviteter behövs ett Crimetimepass.
Pris: 600 kr. Då ingår entré till Bokmässan lördag och söndag, tillgång till Crimetimes lördagsseminarier (på söndagen är alla seminarier gratis) samt möjlighet att boka in sig på Crimetime Göteborgs kringaktiviteter.

Köp Crimetimepasset

Nyheter kring programmet på Crimetime Göteborg och dess kringaktiviteter presenteras löpande. Anmäl dig till Bokmässans nyhetsbrev för att inte missa något!

 

Nyheter

Liza Marklund tilldelas Specsavers Award: Hederspriset

Boka in dig på Crimetimes kringaktiviteter!

Rösta på din favorit till Crimetime Specsavers Award

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg 2018

Donna Leon och Jørn Lier Horst till Crimetime Göteborg

Tre nya namn till Crimetime

Jessica Fellowes kommer till Crimetime Göteborg

Crimetime flyttar in på Bokmässan

 

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer fortsättningsvis att delas ut i anslutning till Crimetime Göteborg och Specsavers står kvar som samarbetspartner. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.