Crimetime Göteborg – Sveriges största deckarfestival

Välkommen till ett helt nytt område på Bokmässan, vikt för dig som älskar spänningslitteratur! På Crimetime Göteborg kan besökarna förkovra sig i ett stort utbud av crime-litteratur, träffa sina favoritförfattare i intima möten och delta i en rad kringaktiviteter utanför mässan.

2018 flyttar Crimetime in på Bokmässan. Nu kan du som älskar crime få en ännu större djupdykning i den litteratur du älskar – och samtidigt ta del av resten av den bokfrossa som är Bokmässan!

Nyheter kring programmet på Crimetime Göteborg och dess kringaktiviteter presenteras löpande. Anmäl dig till Bokmässans nyhetsbrev för att inte missa något!

 

Nyheter 2018

Årets bästa deckarförfattare korade på Crimetime

Liza Marklund tilldelas Specsavers Award: Hederspriset

Boka in dig på Crimetimes kringaktiviteter!

Rösta på din favorit till Crimetime Specsavers Award

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg 2018

Donna Leon och Jørn Lier Horst till Crimetime Göteborg

Tre nya namn till Crimetime

Jessica Fellowes kommer till Crimetime Göteborg

Crimetime flyttar in på Bokmässan

 

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer fortsättningsvis att delas ut i anslutning till Crimetime Göteborg och Specsavers står kvar som samarbetspartner. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.