Crimetime Göteborg

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 28–29 september 2019! Påskpris på Crimetimepasset 400 kr (ordinarie pris 600 kr) till och med 28 april 2019.

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 28–29 september 2019! Påskpris på Crimetimepasset 400 kr (ordinarie pris 600 kr) till och med 28 april 2019.

Crimetime Göteborg – Sveriges största deckarfestival

Godis och påskkrim i påskägget – Påskpris på Crimetimepasset t o m 28 april!
Vad ska du lägga i påskägget? Passa på att bjuda dig själv eller någon du tycker om till Crimetime Göteborg! Nu erbjuder vi Crimetimepasset till påskpriset 400 kr, inkl moms, (ordinarie pris 600 kr) till och med 28 april 2019.

Köp Crimetimepass här
Läs mer om Crimetimepasset

Deckarfestivalen Crimetime Göteborg, som blev en succé på Bokmässan 2018, återkommer till Bokmässan i höst. Planera redan nu in de spänningsfyllda och nervkittlande dagarna 28–29 september 2019!

Crimetime Göteborg är Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Deckarfestivalen, som tidigare ägt rum på Gotland, flyttade 2018 in på Bokmässan i Göteborg. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Liksom förra året kommer ett särskilt område för Crimetime Göteborg att byggas upp på Bokmässan, där den spänningstörstande besökaren kan frossa i crimelitteratur, träffa sina favoritförfattare och ta del av laddade seminarier och program på två scener. För att lyssna till seminarierna krävs seminariekort eller Crimetimepass.
Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

Crimetime Award 2019
I år delas det stora deckarpriset Crimetime Award ut för femte gången och prisutdelningen äger rum på Crimetime Göteborg. Totalt delas priset ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Läsarnas pris, Årets hederspris, samt Nordic noir thriller of the year. Priset syftar till att sprida spänningsläsningens kraft och få fler att upptäcka våra svenska deckarförfattare.
En presentation av förra årets pristagare Crimetime Specsavers Award 2018 >>

Första författarna klara till årets upplaga av Crimetime Göteborg

Vi presenterar nu stolt de första namnen som är klara för årets upplaga av Crimetime Göteborg. Möt de bokaktuella författarna Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa). Hör dem tala om livet, skrivandet, sina aktuella böcker och spännande teman i samtal ledda av våra kunniga moderatorer. Läs mer om författarna >>

Mini-intervju med Anne Holt >>

Snabbmöte med Camilla Läckberg >>

Fler namn avslöjas under våren! Läs om Peter Robinson, Don Winslow och Katrine Engberg >>

Nyheter kring programmet på Crimetime Göteborg och dess kringaktiviteter presenteras löpande.
Anmäl dig till Bokmässans nyhetsbrev för att inte missa något! >>

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.