Åsa Lindström ny programansvarig för Crimetime Göteborg

Porträttbild i färg på Åsa Lindström som är ny programansvarig för Crimetime Göteborg på Bokmässan.

Ny programansvarig för Crimetime Göteborg blir Åsa Lindström, reprintansvarig och förläggare på Albert Bonniers Förlag. Tillsammans med festivalens redaktion kommer hon ansvara för att utforma programmet till Crimetime Göteborg – festivalen som kommit att bli Sveriges största mötesplats och scen för svensk och översatt spänningslitteratur. Åsa, som parallellt fortsätter med sin ordinarie tjänst, tillträder sitt nya uppdrag omgående. Crimetime Göteborg arrangeras den 28–29 september och ingår som ett område på Bokmässan.

– Det är med stor glädje jag tar vid som programansvarig för Crimetime och jag kommer tillsammans med redaktionen att sikta på att fortsätta utveckla programmet med samma höga ambitionsnivå som tidigare och med fortsatt stort fokus på att kunna presentera gräddan av svenska och internationella spänningsförfattare för den breda gruppen spänningsläsare. Att få möjlighet att vara med och arbeta med programmet till Crimetime efter den framgångsrika flytten till Bokmässan förra året är en väldigt spännande utmaning, säger Åsa Lindström, programansvarig Crimetime Göteborg.

Åsa Lindström, har jämte sin roll som förläggare för utländsk skönlitteratur, 15 års erfarenhet av att arbeta med pocket och reprintutgivning och innehar en mycket bred och gedigen kunskap om svensk och utländsk spänningslitteratur – pocketformatets mest efterfrågade och framgångsrika genre. Under sina år på Bonnierförlagen har hon arbetat med ett stort antal författarskap, inom spänningsgenren t ex författare som Lars Kepler, Katarina Wennstam och Håkan Nesser. Åsa Lindström, som parallellt med uppdraget som programansvarig fortsätter med sin ordinarie tjänst på Albert Bonniers Förlag, efterträder Karin Linge Nordh som tidigare var programansvarig för festivalen.

– Vi på Bokmässan har haft glädjen att samarbeta med Åsa i samband med flera mycket spännande och givande författarbesök under årens lopp. Vi ser så fram emot att välkomna Åsa Lindström till Crimetime-teamet!, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan.

Klara för årets Crimetime Göteborg
Planeringen inför årets Crimetime Göteborg pågår för fullt och som tidigare meddelats är dessa bokaktuella författare redan klara för årets upplaga: Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa).
Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

Om Crimetime Göteborg
Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Läs mer om Crimetime Göteborg >>

 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här