Sydkorea – Guest of Honour 2019

Sydkorea – Guest of Honour 2019

Upplev Sydkorea på Bokmässan!

På Bokmässan 2019 är Sydkorea hedersgäst och temaland. Landets litteratur, kultur och samhälle kommer att speglas genom Sydkoreas främsta författare och poeter. Sydkorea är ett land som har ett rikt kulturellt utbud. Dessutom firar Sydkorea och Sverige 60 år av diplomatiska relationer.

Under de senaste åren har den sydkoreanska kulturen uppmärksammats i Sverige genom K-pop, film, K-beauty och inte minst mat. Landet har blivit en spelare att räkna med när det gäller global populärkultur och tar plats på världens litteraturscen med många nyskapande författarskap som speglar livet i Sydkorea idag.

Sydkorea är också landet som tillsammans med Nordkorea står i centrum för allas blickar när det gäller det globala världsläget. Litteraturen spelar en viktig roll i dokumenterandet av denna process och den hjälper oss att förstå historien och samtiden.

Sydkorea är ett land med stark ekonomisk och teknisk utveckling, samtidigt som människorna i landet lever med ett ständigt hot om kärnvapen – oundvikligen har det bidragit till stora frågor kring hur det är att vara människa.

Bokmässan kommer att gästas av ett tjugotal koreanska författare, forskare, skolspecialister och kockar som tillsammans gläntar på en dörr till detta sammansatta land. Däribland märks Han Kang, som bland annat möter författarkollegan Eun-Young Jin och svenska Athena Farrokhzad i ett samtal om vad ett historiskt trauma kan betyda för ett lands befolkning.

Möt prisbelönta nyskapande författare och poeter i samtal om livet i Sydkorea idag, om dåtid och framtid. Lyssna också till spännande samtal kring utbildning, politik och samhälle. I Sydkoreas monter kan du uppleva och lära dig mer om landets kultur och innovation. Samarbetspartners kring satsningen är Korean Publishers Association, the Writers Association of Korea och Literature Translation Institute of Korea.