Skola på Bokmässan

Skolspåret – Skolledarspåret – Barn- och ungdomsspåret – Lärarscenen – BonnierHoops – Demokrati – LÄS! LÄS! LÄS! – Nordisk litteratur – och mycket mer!

Skolspåret – Skolledarspåret – Barn- och ungdomsspåret – Lärarscenen – BonnierHoops – Demokrati – LÄS! LÄS! LÄS! – Nordisk litteratur – och mycket mer!

Skola på Bokmässan 23–24 september

På Bokmässan är skola alltid i fokus. Många av samtidens främsta skolexperter, författare och inspiratörer är på plats. Förutom allt detta möter du förstås även dina favoritförfattare hos oss! I år blir det enklare än någonsin att fördjupa din kunskap och inspireras till nya idéer om hur du kan utveckla dig själv och din skola. Ta chansen till späckade heldagar av fortbildning!

Nyhet – en biljett, allt ingår!
Bokmässan 2021 bjuder på ett mångfacetterat program och gästas av flera litterära stjärnor. En biljett till årets hybridmässa ger dig tillgång till hela Bokmässans program – inte bara skolseminarierna.
Vill du uppleva Bokmässan digitalt, när och var du vill? Köp en Play-biljett och titta t.o.m. den 31 december 2021! Vi erbjuder enskilda biljetter, gruppbiljetter och licenser för sändning.
Klicka på knappen nedan och läs om alla möjligheter!
Frågor om biljetter: kontakta [email protected]
Köp biljetter här

Skolspåret

Skolspåret består av speciellt utvalda samtal, föreläsningar och diskussioner ur Bokmässans seminarieprogram för dig som arbetar inom skola och utbildning. Här står lärarnas utmaningar, kraft och flexibilitet i centrum. Praktiska tips och exempel från skolvardagen varvas med aktuell forskning och samtal kring övergripande strategiska frågor.

Skolledarspåret – Nyhet

Att leda när hela samhället är i kris och att vara en närvarande ledare när lärandet och arbetet sker på distans är kanske den största utmaningen skola har präglats av i modern tid. Skolledarspåret ger effektiv kompetensutveckling till dig som är rektor eller skolledare. Nyhet på Bokmässan 2021!
Satsningen görs i samarbete med Liber, Lärarförbundet Skolledare, Natur & Kultur, Sanoma Utbildning och Nordiska Skolledarkongressen och tar utgångspunkt i den stora utmaning som skolledare ställts inför under coronapandemin.
Mer om Skolledarspåret     Till programmet

Barn- och ungdomsspåret

Barn och unga är vår framtid. Vilka format och böcker väcker läs och lärlust hos nästa generation? Hur speglar barn- och ungdomslitteraturen samtiden? Hur rustar vi morgondagens vuxna för den tid som kommer? I barn- och ungdomsspåret berättar flera av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare om sina senaste böcker och ger smakprov ur dem. Satsningen görs i samarbete med Axiell.

Lärarscenen

Lärarscenen ger inspiration och fortbildning till alla som jobbar i skolan och är till för dem som älskar lärande, skola och utbildning. Programmets utvecklande och tankeväckande föreläsningar, analyser, samtal och seminarier vänder sig till lärare, studie- och yrkesvägledare och den intresserade allmänheten. Lärarscenen arrangeras torsdag och fredag av Lärarnas Riksförbund.

BonnierHoops-scenen

BonnierHoops är ett initiativ för ökad läsförståelse och samverkan i utsatta områden som för fjärde sommaren i rad arrangeras i Biskopsgården, Göteborg. Även i år flyttar verksamheten in på Bokmässan på en egen scen. Fredag och lördag bjuds det på samtal kring läsning och läsande ur en mängd aspekter, initiativet vill visa att läsning är för alla. Välkomna att ta del av ett mångsidigt program, där du som är lärare eller bibliotekarie får nya tips och uppslag och du som är lustläsare blir inspirerad att upptäcka nya författarskap.

Teman på Bokmässan 2021

Tema Demokrati tar avstamp i hundraårsjubileet av allmänna val i Sverige och behandlar samtidens utmaningar, historiska perspektiv och framtidens möjligheter. LÄS! LÄS! LÄS! lyfter språket och läsning som grundstenar i ett demokratiskt samhälle. Nordisk litteratur uppmärksammar såväl tongivande och älskade författarskap som några av de mest hyllade författarna i den yngre generationen. Årets teman ger dig nytt att lyssna till, läsa om och tänka på!