Aktiva rabattkode
Vårt gröna kulturarv
I tusentals år har bönder sparat en del av skörden som utsäde till kommande års odling. Under det senaste århundradet har dessa lokalt anpassade grödor, så kallade lantsorter, ersatts av moderna sorter på många håll. Med klimatförändringar och matbrist lyfts dessa grödors potential fram: de har ett stort genetiskt värde och är kulinariskt, kulturellt, religiöst och ekonomiskt viktiga. I ett samtal om lantsorternas historiska, nutida och framtida roll i ett tvärvetenskapligt perspektiv.
Medverkar gör, professor Jenny Hagenblad, Linköpings universitet, Matti Wiking Leino, docent, Stockholms universitet, Bengt G. Karlsson, professor, Stockholms universitet och Annika Rabo, professor emeritus, Stockholms universitet.
I tusentals år har bönder sparat en del av skörden som utsäde till kommande års odling. Under det senaste århundradet har dessa lokalt anpassade grödor, så kallade lantsorter, ersatts av moderna sorter på många håll. Med klimatförändringar och matbrist lyfts dessa grödors potential fram: de har ett stort genetiskt värde och är kulinariskt, kulturellt, religiöst och ekonomiskt viktiga. I ett samtal om lantsorternas historiska, nutida och framtida roll i ett tvärvetenskapligt perspektiv.
Medverkar gör, professor Jenny Hagenblad, Linköpings universitet, Matti Wiking Leino, docent, Stockholms universitet, Bengt G. Karlsson, professor, Stockholms universitet och Annika Rabo, professor emeritus, Stockholms universitet.