Vad gör en bra kokbok?

Beskrivning

Den äldsta kokbok man känner till är skriven på 200-talet efter Kristus och genren har under åren kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade. Idag fungerar kokböcker som så mycket mer än bara receptsamlingar, de berättar om olika kulturer, fungerar som identitetsmarkörer och inspirerar till personlig utveckling i köket. MåltidsforskarenRichard Tellström, förläggaren Maria Nilsson och journalisten Elin Peters pratar med journalisten och matfantasten Björn Werner om kokbokens status, framtid och funktion.

Biljett: Seminariekort

lördag / 28 sep / 2024
12:00-12:45
Spår: I fokus
Scen: J1
Taggning: Mat
Programtyp: Seminarium
Beskrivning

Den äldsta kokbok man känner till är skriven på 200-talet efter Kristus och genren har under åren kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade. Idag fungerar kokböcker som så mycket mer än bara receptsamlingar, de berättar om olika kulturer, fungerar som identitetsmarkörer och inspirerar till personlig utveckling i köket. MåltidsforskarenRichard Tellström, förläggaren Maria Nilsson och journalisten Elin Peters pratar med journalisten och matfantasten Björn Werner om kokbokens status, framtid och funktion.

Biljett: Seminariekort

Arrangör: Cajsa Warg-priset

Böcker från medverkande

Richard Tellström

extra-img-1