Aktiva rabattkoder
-
Hem
-
Biljetter
-
Teman
-
Program
- Utställare
-
Play
-
Planera ditt besök
-
Om Bokmässan
-
-
För press
- Press på Bokmässan
- Pressackreditering
- Pressreleaser
-
Pressmaterial
På 1700-talet kunde man på herrgårdar bli serverad delikatesser som kokta småfåglar, fyllda svinhuvuden, vinmaskar och snömos. Andra rätter känner vi fortfarande igen, som dillkött, våfflor och crème brûlée. Merparten av det man åt tillreddes av råvaror från den egna gården och trädgården. Men är råvarorna verkligen desamma nu som då? Och vad vet man om historiska matvanor egentligen och vad berättar gamla receptsamlingar om vardagen? Historikern Maren Jonasson, aktuell med Historiska recept i urval, samtalar med Urban Lindstedt, journalist och programledare i podden Historia Nu.
Biljett: Seminariekort
På 1700-talet kunde man på herrgårdar bli serverad delikatesser som kokta småfåglar, fyllda svinhuvuden, vinmaskar och snömos. Andra rätter känner vi fortfarande igen, som dillkött, våfflor och crème brûlée. Merparten av det man åt tillreddes av råvaror från den egna gården och trädgården. Men är råvarorna verkligen desamma nu som då? Och vad vet man om historiska matvanor egentligen och vad berättar gamla receptsamlingar om vardagen? Historikern Maren Jonasson, aktuell med Historiska recept i urval, samtalar med Urban Lindstedt, journalist och programledare i podden Historia Nu.
Biljett: Seminariekort
Ett inlogg. Alla skärmar.
Aktiva rabattkoder
Ett inlogg. Alla skärmar.