Arkiv 2023
Denna sida visar ett arkiverat innehåll från tidigare år.

Fyllda svinhuvuden och snömos

Beskrivning

På 1700-talet kunde man på herrgårdar bli serverad delikatesser som kokta småfåglar, fyllda svinhuvuden, vinmaskar och snömos. Andra rätter känner vi fortfarande igen, som dillkött, våfflor och crème brûlée. Merparten av det man åt tillreddes av råvaror från den egna gården och trädgården. Men är råvarorna verkligen desamma nu som då? Och vad vet man om historiska matvanor egentligen och vad berättar gamla receptsamlingar om vardagen? Historikern Maren Jonasson, aktuell med Historiska recept i urval, samtalar med Urban Lindstedt, journalist och programledare i podden Historia Nu.

Biljett: Seminariekort

Arkiv
Presenterades 2023
lördag / 30 sep / 2023
13:00-13:30
Beskrivning

På 1700-talet kunde man på herrgårdar bli serverad delikatesser som kokta småfåglar, fyllda svinhuvuden, vinmaskar och snömos. Andra rätter känner vi fortfarande igen, som dillkött, våfflor och crème brûlée. Merparten av det man åt tillreddes av råvaror från den egna gården och trädgården. Men är råvarorna verkligen desamma nu som då? Och vad vet man om historiska matvanor egentligen och vad berättar gamla receptsamlingar om vardagen? Historikern Maren Jonasson, aktuell med Historiska recept i urval, samtalar med Urban Lindstedt, journalist och programledare i podden Historia Nu.

Biljett: Seminariekort

Arrangör: Svenska litteratursällskapet i Finland och Appell Förlag