Arkiv 2023
Denna sida visar ett arkiverat innehåll från tidigare år.

Det växer saft och sylt överallt

Beskrivning

När snön har dragit sig tillbaka och vårens första nässelblad tittar fram börjar den, saft- och syltsäsongen. För du kan använda nästan vad som helst som doftar eller smakar gott (så länge det inte är giftigt), i alla fall om du följer My Feldts recept. Plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft. I hennes nya bok "Det växer saft och sylt överallt : recept och berättelser" finns över 100 recept på allt du kan tänka dig att göra av det som växer i naturen under årets alla månader. Kanske hittar du en variant på din egen favorit från barndomen, eller så provar du något helt nytt – kanske till och med tallkottesylt?

Biljett: Ingår i entrébiljetten.

Arkiv
Presenterades 2023
fredag / 29 sep / 2023
11:00-11:20
Beskrivning

När snön har dragit sig tillbaka och vårens första nässelblad tittar fram börjar den, saft- och syltsäsongen. För du kan använda nästan vad som helst som doftar eller smakar gott (så länge det inte är giftigt), i alla fall om du följer My Feldts recept. Plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft. I hennes nya bok "Det växer saft och sylt överallt : recept och berättelser" finns över 100 recept på allt du kan tänka dig att göra av det som växer i naturen under årets alla månader. Kanske hittar du en variant på din egen favorit från barndomen, eller så provar du något helt nytt – kanske till och med tallkottesylt?

Biljett: Ingår i entrébiljetten.

Språk: Svenska
Arrangör: Bonnier Fakta, Bokförlaget Forum