Crimetime 23–25 september 2022

Söker du spänning i tillvaron? I år är Crimetime tema på Bokmässan! Crimetime är Sveriges största samlingsplats för spänningslitteraturens mästare och en mötespunkt för alla deckarälskare. Frossa i spänningslitteratur i alla dess genrer när deckareliten samlas runt sina senaste böcker. Crimetime på Bokmässan 2022 presenteras i samarbete med BookBeat, som är huvudpartner. Med temasatsningen 2022 förlängs Crimetime med en dag och flera spännande inslag presenteras.

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan 2018 blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Crimetimetemat består av seminarier och ett scenprogram på två scener, Häktet och Kåken. En särskild bokhandel – Mariaplans bokhandel – kommer att finnas på plats för att sälja spänningslitteratur i Crimetimeområdet. Festivalen utökas med flera spännande inslag på plats, däribland en lögndetektor där Bokmässans besökare har möjlighet att bekänna färg. Dessutom arrangeras flera spännande sidoaktiviteter för att stärka temat, såsom Crimetime Afternoon Tea och Crimetime Afterwork.

Crimetime arrangeras fredag, lördag och söndag, den 23–25 september. Inget separat Crimetimepass finns i år. För att ta del av seminarierna behöver du ha Seminariekort eller Guldkort, för att lyssna till scenprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett.
Köp kort och biljetter här >>

Temapartner Crimetime