Crimetime Göteborg

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 28–29 september 2019!

Du som älskar spänningslitteratur – Välkommen till Crimetime Göteborg 28–29 september 2019!

Crimetime Göteborg – Sveriges största deckarfestival

Crimetime Göteborg är Sveriges största samlingsplats för spänningslitteraturens mästare och en mötespunkt för alla deckarälskare, lördagen och söndagen den 28–29 september.

För andra året i rad håller Crimetime Göteborg till på Bokmässan och erbjuder återigen två spänningsfyllda dagar. Programmet innehåller 13 seminarier och 48 scensamtal med 66 medverkande författare, varav nio internationella gäster från fem länder.

Du hittar Crimetime-området i F-hallen på andra våningen, en avgränsad och lite lugnare oas på mässgolvet. Området består av scenerna Häktet och Kåken samt salen F5, där seminarierna hålls. Mariaplans bokhandel håller i försäljningen på plats, missa inte chansen att köpa din favoritförfattares bok och få den signerad!
Hela programmet Crimetime Göteborg (pdf)
Seminarierna på Crimetime Göteborg
I seminarierna står det längre, djupare samtalet i centrum. I den slutna salen F5 får internationella såväl som svenska stjärnor tid att utveckla och utbyta tankar om deckargenren. För att ta del av lördagens seminarier krävs seminariekort eller Crimetime-pass. Söndagens seminarier ingår i entrébiljetten.
Seminarier Crimetime Göteborg
Crimetime scenprogram
Scenerna Häktet och Kåken på mässgolvet är festivalens pulserande hjärta. I 20-minuterssamtal berättar spänningslitteraturens mästare och debutanter om sina aktuella titlar och sitt skrivande. Här får deckarälskaren sitt lystmäte – och lite till. Scenprogrammen ingår i entrébiljetten.
Scenprogram Häktet och Kåken
Crimetime Plus
Crimetime Plus innehåller aktiviteter för dig som vill ha mer. Utöver att lyssna på alla spännande samtal kan du dricka afternoon tea tillsammans med författare, delta vid utdelningen av deckarpriset Crimetime Award eller gå på invigningen som gästas av Don Winslow och Camilla Läckberg. Även barn är välkomna – det kommer att finnas flera programpunkter för våra unga spänningsälskare.

Crimetimepasset
På söndagen ingår alla seminarier på Bokmässan – även Crimetimes – i entrébiljetten, men för att ta del av lördagens Crimetime-seminarier behöver du ett Crimetimepass eller ett seminariekort.
Crimetimepasset gäller för två dagar, 28–29 september, och entré till Bokmässan ingår båda dagarna. Dessutom får du en lyxig goodiebag, värde 500 kr.
Priset för Crimetimepasset är 600 kr, inkl moms.
Crimetimepasset är personligt och gäller endast den person vars namn står på kortet.

Crimetime Award 2019
Crimetime Award delades ut första gången 2015 och utdelas i följande kategorier Crimetime Award Årets deckardebut, Crimetime Award Årets barndeckare, Crimetime Award Årets hederspris samt Crimetime BookBeat Award Årets deckarförfattare.
Mer om Crimetime Award
Nyheter kring programmet på Crimetime Göteborg och dess kringaktiviteter presenteras löpande.
Anmäl dig till Bokmässans nyhetsbrev för att inte missa något! >>

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.