Bibliotek på Bokmässan

Biblioteksseminarier – Biblioteksscenen – Rum för barn och ungdom – och mycket mer!

Biblioteksseminarier – Biblioteksscenen – Rum för barn och ungdom – och mycket mer!

Biblioteksprogram 22–25 september

Bokmässan erbjuder ett heltäckande och intressant program om litteratur och de stora frågor som rör bibliotek och biblioteksutveckling.
Att erbjuda kompetensutveckling för bibliotekarier ligger i Bokmässans DNA. Under hösten 1984 träffades vännerna Conny Jacobsson och Bertil Falck. De kom överens om att arrangera intressanta seminarier i form av fortbildning för bibliotekarier. Mässan, som var en renodlad fackmässa, gick under namnet Bibliotek’85. Den pågick i tre dagar och lockade 5 000 besök. Numera riktar sig Bokmässan också till en bredare allmänhet och samlar såväl förlagsbranschen som utbildnings- och kultursektorn. Men fortfarande hör bibliotekarier till Bokmässans största och mest prioriterade besöksgrupper!

För att ta del av seminarierna köper du ett seminariekort eller Guldkort (entré till Bokmässan, övriga seminarier och Bokmässan Play ingår också). För att enbart lyssna till scen- och monterprogrammen på mässgolvet köper du en entrébiljett. Vill du uppleva Bokmässan digitalt, när och var du vill? Ett urval av seminarierna sänds på Bokmässan Play. Köp en Play-biljett och titta t.o.m. den 31 december 2022! Vi erbjuder enskilda biljetter, gruppbiljetter och licenser för sändning. Klicka på knappen nedan och läs om alla möjligheter!
Frågor om kort och biljetter: kontakta [email protected]
Köp biljetter här >>

Biblioteksseminarier

Delaktighet, digitalisering och demokrati diskuteras i årets biblioteksseminarier. Här lyfts aktuella forskningsperspektiv och praktiknära exempel. I Rum för bibliotek tar du del av samtal om kompetensbehov, inflytande och bibliotekens roll – frågor som för hela samhällsutvecklingen framåt.

Biblioteksscenen

Under torsdag och fredag ansvarar Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen för programmet på Biblioteksscenen, som fokuserar på biblioteksfrågor och biblioteksutveckling ur olika perspektiv. Scenen bjuder på inspirerande, intressanta och aktuella samtal och diskussioner om bibliotekens uppdrag, möjligheter och utmaningar.

Rum för barn och ungdom

Vad har ett gäng katter, några superhjältar och Sveriges förmodligen kändaste 50-åring gemensamt? Alla tre tar plats i Rum för barn och ungdom. Här samlas några av de främsta kreatörerna för att prata om allt ifrån skräckinjagande varelser till feelgood för förskolan.
Presenteras i samarbete med Läsborgarmärket hos Akademibokhandeln.

Sydafrika, Klimatkrisen, Crimetime och Röster från Ukraina teman på Bokmässan 2022