Välkommen till nomineringsfrukost med Årets Bok på Bokmässan Play!

Tisdagen den 27 april kl 08.30

Tisdag 27 april tillkännages de 12 nominerade böckerna till Årets Bok 2021. Sedan är det i vanlig ordning upp till dig som läsare att vara med och utse vinnaren genom att rösta på din favorit. Precis som förra året blir nomineringsfrukosten en digital tillställning och du kan kostnadsfritt följa den live här på Bokmässan Play.

Eventet leds av Titti Schultz som kommer ha sällskap i studion av Helena Petersson från Årets Bok-juryn.

De nominerade böckerna offentliggörs och röstningen påbörjas, med den livesända pressfrukosten den 27 april. Röstningen avslutas den 12 september och den vinnande boken avslöjas och belönas sedan vid en prisutdelning i oktober.

Röstningen sker digitalt via www.aretsbok.se och du kan rösta en gång om dagen under hela perioden. Alla som älskar böcker och läsning får rösta på de nominerade bidragen. Det är svenska folkets bokpris!

Ingen anmälan behöver göras, men för att kunna se sändningen behöver du ha ett konto på Bokmässan Play. Det skaffar du enkelt och kostnadsfritt genom att klicka på knappen nedan för att se nomineringsfrukosten.
Se nomineringsfrukosten Årets Bok

Om Årets Bok

Att ”tillsammans med svenska folket hylla boken” var Bonniers Bokklubbars ambition när utmärkelsen Årets Bok instiftades under våren 2016.

Juryn, som består av Bonniers Bokklubbars fem litteraturredaktörer nominerar varje år 12 st titlar utifrån ett antal uppsatta kriterier. När nomineringarna sedan är avslöjade är det upp till dig som läsare att rösta på just din favorit.

Kriterier för nomineringarna:

  • Språklig kvalitet
  • Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö
  • Tilltala en bred läsekrets
  • Svensk och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)
  • Utgiven på svenska i Sverige oberoende av förlag/egenutgivning
  • Utgiven 1 maj 2020 – 30 april 2021

 

Titti Schultz leder nomineringsfrukosten till Årets Bok 2021.