Second hand i första rummet när Myrorna inreder på Bokmässan

21 September / 2023

ELLY GRIFFITHS OCH CHRISTOFFER CARLSSON PÅ CRIMETIME GÖTEBORG, FOTO: NATHALIE GREPPI

Cirkulär konsumtion är högaktuellt och det återspeglas på Bokmässan i år. Två av mässans scener, Crimetime och Mat- och Hantverksscenen, inreds i år helt och hållet av möbler och prylar från second hand-kedjan Myrorna. Den som hittar en ny favoritpryl kan glädja sig åt att all inredning också går att köpa.

– Bokmässan är alltid ett evenemang präglat av sin samtid, och just nu är hållbarhet ett oerhört viktigt område för alla oss som lever och verkar på vår planet. Därför känns det både meningsfullt och inspirerande att låta en aktör som Myrorna inreda två av våra scener i år – att verkligen låta second hand ta fysisk plats, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg.

De scener som Myrorna inreder är Bokmässans största; Crimetime och Mat- och Hantverkscenen, som gästas av författare som bland andra Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Camilla Hamid och Elsa Billgren. Extra kul är att all inredning är till salu. Fortsatt second hand-glädje går att hitta i Myrornas två Göteborgsbutiker, Järntorget och Olskroken.

– Hela vårt ekonomiska överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, som hjälper människor i vårt land som lever i utsatthet. Så den som handlar hos Myrorna gör alltid en riktigt bra insats, både för miljön och sina medmänniskor. Och, kan jag tillägga, vi säljer också böcker! avslutar Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Normalt säljs det som lämnas in till Myrorna i deras webbshop eller fysiska butiker runt om i landet men på Bokmässan kommer scenernas inredning säljas direkt på plats och kunna hämtas efter mässans slut på söndagen.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här