Jan Guillou tilldelas årets hederspris i Crimetime Awards

19 September / 2023

Jan får priset för sin mångåriga författargärning och för att han enligt juryn är ”en framgångsrik pionjär som med disciplin, yrkesskicklighet och stort mod alltid vågat gå sin egen väg”.

Idag presenteras vinnaren av Crimetime Awards stora hederspris 2023. Årets hederspristagare, Jan Guillou, pennan bakom serien om den svenske spionen Carl Hamilton och många andra böcker, har utsetts av en jury bestående av representanter för några av Sveriges största förlag. Tillsammans med Crimetime Awards övriga pristagare kommer Jan hedras vid Crimetimes prisutdelning, lördag 30 september kl 16.00 i Crimetimeområdet på Bokmässan i Göteborg.

Crimetime Award Årets hederspris instiftades 2016, och delas ut för att hylla en författare eller annan person som varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen och har satt Sverige på deckarkartan. Tidigare vinnare är bland andra Maj Sjöwall (2016), Kerstin Ekman (2017) och Håkan Nesser (2020).

– Det var en mycket glad överraskning att hamna i ett så fint sällskap, säger Jan Guillou, hederspristagare 2023.

“För ett rikt och omfattande författarskap med en imponerande genrebredd. Här har vi en framgångsrik pionjär som med disciplin, yrkesskicklighet och stort mod alltid vågat gå sin egen väg”, står det bland annat att läsa i motiveringen.

Läs hela pressmeddelandet här 

Jan Guillou på Bokmässan 2023 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här