Här är de nominerade till Crimetime Award 2023 – gör din röst hörd!

8 September / 2023

Den nionde upplagan av Crimetime Award i ordningen delas ut på Sveriges största deckarfestival Crimetime. Både festival och ceremoni utspelar sig för sjätte året i rad på Bokmässan, där Crimetime samlar spänningslitterarens stjärnor. Idag presenteras de nominerade i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare.

Crimetime Award instiftades 2015 av deckarfestivalen Crimetime Gotland med syftet att sprida kriminallitteraturens kraft. Priset, som är ett av deckarsveriges mest prestigefyllda, har tidigare tilldelats författare som Niklas Natt och Dag, Tina Frennstedt, och Victor Pavic Lundberg med flera.

Priserna delas ut inför publik på Crimetimeområdet under Bokmässan i Göteborg. Prisutdelningen sker på scenen Kåken lördag 30 september klockan 16.00 under ledning av Titti Schultz och Rebecka Edgren Aldén. Ceremonin är öppen för alla besökare på Bokmässan.

Vinnarna av Crimetime Award för Årets deckardebut och Årets barndeckare erhåller, förutom äran, ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor vardera.

– Det var något förre titlar i år, både debutanter och på barnsidan, jämfört med tidigare år. Men kvaliteteten är hög som vanligt. Varje år blir jag så imponerad över våra svenska spänningsförfattare, både debutanterna och de som skriver för barn, säger Rebecka Edgren Aldén.

Klicka här här för att se de nominerade och rösta på din favorit 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här