Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte – tillbaka på mässan i september

2 March / 2023

Förra årets möte. Fotograf: Natalie Greppi

Med avstamp i begreppet Litteraturpolitik vill Bokmässan i Göteborg, Nordens största kulturevenemang, Västra Götalandsregionen och Nordisk Kulturfond stärka litteraturen och det litteraturpolitiska samtalet genom att initiera ett Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte i samband med Bokmässan.

Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte tar plats 27 september 2023 på Svenska Mässan i Göteborg. Till mötet bjuds politiker, bransch, forskning, tjänstepersoner och författare in i syfte att stärka det litteraturpolitiska samtalet, utbyta erfarenheter och lära mellan de nordiska länderna. Huvudarrangörer för Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte är Bokmässan i Göteborg, Västra Götalandsregionen och Nordisk Kulturfond i samarbete med Litteraturstaden Göteborg.

Programmet släpps i juni och kommer återspegla ett urval av litteraturens mest aktuella frågor.

Läs mer om mötet här.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här