Här är de nominerade till Crimetime Award 2022 – gör din röst hörd!

För åttonde året i rad delas Crimetime Award ut på Sveriges största deckarfestival – Crimetime. För femte året i rad utspelar sig både festival och ceremoni på Nordens största kulturevent, Bokmässan i Göteborg, där Crimetime i år är ett av fyra teman och större än någonsin. Idag presenteras de nominerade i kategorierna: Årets deckardebut, Årets barndeckare samt till BookBeats pris till Årets svenska deckarförfattare.

Crimetime Award instiftades 2015 av deckarfestivalen Crimetime Gotland med syftet att sprida kriminallitteraturens kraft. Priset, som är ett av deckarsveriges mest prestigefyllda, har tidigare tilldelats författare som Maj Sjöwall, Niklas Natt och Dag, Liza Marklundoch Sofie Sarenbrant, med flera. I år delas det ut inför publik på scenen Kåken, lördag 24 september klockan 16.00 under ledning av Josefine Sundström och Rebecka Edgren Aldénö. Ceremonin är öppen för alla besökare på Bokmässan.

Förutom själva äran tar vinnarna i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare emot ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor vardera.

– Ett mycket bra och spännande år. Alla våra tre jurygrupper har fått en utmanande uppgift, men vi känner oss väldigt nöjda med våra nominerade. Extra roligt var det att för första gången någonsin så är det fler manliga debutanter än kvinnliga. Tidigare år har de kvinnliga författarna dominerat. Det ska bli spännande att följa och se om det är ett skifte och att vi får se fler debuterande män framöver. Rebecka Edgren Aldén, juryordförande.

Omröstningarna till Årets deckardebut och Årets barndeckare är nu öppna och pågår fram till och med den 19 september.

LÄS MER OCH RÖSTA HÄR

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här