BookBeat och Bokmässan – partners in crime under de kommande tre åren

21 April / 2022

Crimetime by Night på Bokmässan 2021.
Foto: Emma Grann.

Streamingtjänsten BookBeat krokar arm med Bokmässan i Göteborg och inleder ett treårigt samarbete kring deckarfestivalen Crimetime, som i år även är ett av Bokmässans teman. BookBeat har stor lyssning inom spänningsgenren och ser engagemanget i Crimetime på Bokmässan som en viktig strategisk satsning.

Sedan 2018 är Crimetime en del av Bokmässan. 2022 växer Crimetime och är ett av Bokmässans teman, vilket bland annat betyder att programmet förlängs med en extra dag till att omfatta fredag, lördag och söndag. Bokmässan 2022 är den 38:e i ordningen och det är första gången någonsin som spänningslitteratur får ta plats som ett av årets teman.

– Vi är jätteglada att gå in i detta samarbete just i år när Crimetime är tema på Bokmässan. Det svenska deckarundret är väl dokumenterat och det är ingen hemlighet att många av våra lyssnare älskar spänningslitteratur. Genom att knyta varumärket BookBeat närmare Crimetime på Bokmässan ser vi en möjlighet att hylla vår absolut största lyssnargenre och alla fantastiska författare inom den, säger Emelie Hollbox, Senior Content Performance Specialist på BookBeat.

Crimetimetemat består av seminarier och ett scenprogram på två scener, Häktet och Kåken. En särskild bokhandel – Mariaplans bokhandel – kommer att finnas på plats för att sälja spänningslitteratur i Crimetimeområdet. Festivalen utökas med flera spännande inslag på plats, däribland en lögndetektor där Bokmässans besökare har möjlighet att bekänna färg. Dessutom arrangeras flera spännande sidoaktiviteter för att stärka temat, såsom Crimetime Afternoon Tea och Crimetime Afterwork.

– Det är otroligt roligt och spännande att Bokmässan och BookBeat tillsammans kan utveckla Crimetime på Bokmässan! Vårt samarbete sträcker sig över tre år och vi ser fram emot att tillsammans med BookBeat skapa en ännu bättre och mer spännande upplevelse för våra spänningsälskande besökare, säger Kim Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Bokmässan.

Bokmässan har redan tidigare presenterat fem författare som kommer att medverka i årets temasatsning Crimetime: Elly Griffiths (Storbritannien), Deon Meyer (Sydafrika), Lars Kepler, Malin Persson Giolito och Sofie Sarenbrant. Hela programmet för Crimetime presenteras i samband med Bokmässans programsläpp den 24 maj.

Bokmässan i Göteborg, den 38:e i ordningen, pågår under 22–25 september 2022 och blir en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom Crimetime är Sydafrika, Klimatkrisen och extrainsatta Röster från Ukraina teman på Bokmässan 2022. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan, och många seminarier och scenprogram kommer att direktsändas här och även ligga kvar för att kunna tittas på i efterhand.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här