Två nya redaktörer på Bokmässan

Bokmässans nya redaktörer, från vänster Agnes Cavallin och Anna Falkenland.

Agnes Cavallin och Anna Falkenland blir nya redaktörer på Bokmässan.

Tidigare i våras gick Bokmässan ut och annonserade efter två kreativa redaktörer som vill vara med och ta Nordens största kulturevenemang till nästa nivå. Nu står det klart att det blir Agnes Cavallin och Anna Falkenland som får möjlighet att vara med på den spännande resan.

Agnes Cavallin har nyligen flyttat tillbaka till Göteborg efter fjorton år i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att jobba i förlagsvärlden, både som anställd förlagsredaktör och som frilansande redaktör för bland annat Albert Bonniers förlag, Wahlström & Widstrand, Modernista, Forum, Nona, LB Förlag, Mima Förlag, Svenska Pen och Hedlund Agency, samt som litterär agent. Detta har givit henne ett stort nätverk i branschen, även internationellt. Agnes är utbildad journalist vid JMG i Göteborg och har tidigare arbetat som journalist på bland annat TV4.

– Jag har varit på mässan som besökare, som förlagsmedarbetare i monter och speed-dejtat förläggare i Rights Centre som agent. Att nu få jobba på arrangörssidan med Bokmässans seminarieprogram och samarbeta med mina gamla kollegor och bekanta i bokbranschen på ett nytt sätt känns fantastiskt. Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb, säger Agnes Cavallin.

Anna Falkenland har precis tagit examen från utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet. Hon är en skarp skribent med ett stort litteratur- och kulturintresse. Under våren har Anna gjort praktik på Albert Bonniers Förlag som redaktör och redaktionskoordinator, med mycket goda omdömen. Dessutom har hon tidigare praktiserat på tidningen Skriva, där hon bland annat planerat och skrivit artiklar, hanterat sociala medier och planerat och genomfört monterarbete under Bokmässan 2018.

– Det är en fantastiskt spännande möjlighet att få vara med och utveckla seminarieprogrammet på Nordens största kulturevenemang. Bokmässan som kulturell mötesplats och litterärt rum har länge legat mig varmt om hjärtat, och jag ser verkligen fram emot att vara en del av teamet och hela processen från idé till färdigt program, säger Anna Falkenland.

Agnes Cavallin och Anna Falkenland tillträder sina tjänster den 1 september.

Oskar Ekström, programchef på Bokmässan, kommenterar rekryteringarna:

– Bokmässan är inne i en spännande utvecklingsfas. Agnes Cavallin och Anna Falkenland har precis rätt profiler och kommer komplettera vårt team perfekt.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här