Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan

Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan med sin bok Stella och hemligheten.
Foto: Charles Lidbom.   Illustratör: Stina Lövkvist.

Prinsessan Madeleine, som är aktuell med sin barnboksdebut Stella och hemligheten, gästar Bokmässan i Göteborg i september där hon medverkar i ett seminarium.

Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan med sin bok Stella och hemligheten, som handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. Boken, som vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar, vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva, och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete med World Childhood Foundation engagerad i frågor som rör barns rättigheter och har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa svåra ämnen.

– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Stella och hemligheten är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist. Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation. Den kommer att finnas till försäljning i bokhandeln fr o m den 4 juni.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här