Bokmässan söker två redaktörer till Programgruppen

 

Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang med runt 80 000 besök årligen under fyra dagar i september. På Bokmässan träffar besökarna sina favoritförfattare, tar del av scenprogram, boksigneringar, montersamtal och seminarier. Här förs också de mest aktuella samhällsfrågorna, trenderna och framtidsspaningarna upp på bordet. Bokmässan är ett inspirerande evenemang såväl för den bokälskande allmänheten som för branschen. Läs mer om oss på www.bokmassan.se.

Bokmässan i Göteborg är inne i en utvecklande och spännande fas. Nu söker vi två kreativa redaktörer som vill vara med och ta Nordens största kulturevenemang till nästa nivå.

Bokmässans 15 heltidsanställda är indelade i Programgrupp, Utställningsgrupp och Kommunikationsgrupp. Vi jobbar tätt tillsammans och arbetsgrupperna överlappar varandra i många processer. Som redaktör tillhör du Programgruppen, vars huvudsakliga uppgift är att kreera Bokmässans seminarieprogram (drygt 300 seminarier) i nära samarbete med förlag och andra utställare på mässan. Du rapporterar till Programchefen.

Varje år har Bokmässan över 80 000 besök, 2 500 medverkande i mer än 3 500 programpunkter, samt drygt 800 utställare. För mer information, se www.bokmassan.se.

Redaktör X
Du har bred och djup kunskap om litteratur och är väl bevandrad både i litteraturhistorien och inom samtida utgivning. Ditt nätverk i branschen är stort och du har mycket bra koll på förlag, författare och moderatorer, vilket gör att du kan föra relevanta diskussioner med förlagens representanter.

Med din erfarenhet har du en välutvecklad känsla för vilken litteratur som attraherar vilken målgrupp, vilka böcker som kommer att nå ut och vem som bör leda ett specifikt samtal. Sannolikt har du kurerat program förr, eller så är du litteraturkritiker, kulturjournalist eller erkänd redaktör inom förlagsbranschen.

Oavsett vad så är du en van skribent, med mycket god stilistisk förmåga och högt tempo. Med din kunskap om litteratur och utgivning kan du skapa oväntade och intressanta möten mellan aktuella författare – och beskriva dem i intresseväckande och kärnfulla texter.

Som person är du trygg och positiv, inriktad på samarbete och leverans av ett seminarieprogram av hög kvalitet. Du är snabb, effektiv och respekterar deadlines. I din dialog med kollegor och samarbetspartners är du lösningsorienterad och lyhörd.

Redaktör Y
Du är vad många betraktar som en “rising star”, hungrig på utmaningar och redo att kasta dig ut i spännande processer. Du har koll på aktuell utgivning, trender och “snackisar”, både inom litteraturbranschen och samhället i stort. Antagligen läser du flera böcker samtidigt och blandar det senaste med klassiker, kommersiellt och smalt. Och ljud. Ofta har du koll på hajpade böcker innan de kommer ut i Sverige.

I ditt stora sociala medier-flöde finns troligen många unga kulturintresserade, svenska och internationella nyhetskällor, men också bokbloggare och litteraturevent. Kanske några som du själv har skapat. Du är en kreativ och säker skribent som snabbt kan få ihop intresseväckande texter.

Som medarbetare är du samarbetsinriktad, energirik och positiv. Du är snabb, men också noggrann, fokuserad och får saker gjorda. Du tror på bokens kraft och vill vara med och bygga ett fantastiskt seminarieprogram – och bidra med dina idéer kring nya format och innehåll.

Ansökan
Vi ser att du som redaktör är bosatt i Göteborg, men resor inom Sverige och eventuellt internationellt förekommer.

Högskoleexamen eller annan relevant utbildning för tjänsterna är ett krav.

Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Erfarenhet av att arrangera andra kulturella eller litterära evenemang är meriterande, så även
internationellt arbete inom kulturområdet.

Ser du att någon av ovan profiler stämmer in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan omgående. Vi önskar att du i din ansökan bifogar minst tre exempel på tidigare genomförd textproduktion (t ex utdrag från artikel, säljtext för bok, eventtext eller liknande).  Totalt max en A4-sida.

Sista ansökningsdag 7 april. Rekrytering sker löpande.

Vid eventuella frågor, kontakta:
Oskar Ekström, programchef Bokmässan i Göteborg, oe@bokmassan.se

Bokmässan ingår i affärsområdet Kultur & Media inom stiftelsen Svenska Mässan Gothia Towers. Hos oss strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden – engagemang, samarbete och mod – är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Anställningsform:  Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:  Heltid
Ort:  Göteborg
Sista ansökningsdag:  2019-04-07
Länk till annons: https://svenskamassan.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:258409/iframeEmbedded:0/where:4

 

 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här