Bokmässan på skolturné – gör nedslag på fem orter i Sverige

Bokmässan i Göteborg ger sig under våren ut på en turné till skolor i Skövde, Karlstad, Linköping, Örebro och Norrköping. 

1985 slog Bokmässan i Göteborg upp dörrarna och har sedan dess framgångsrikt fortsatt utvecklas som plattform för skola- och biblioteksfrågor. I en särskild skolturné besöker nu Bokmässan fem orter i Sverige med en miniutställning och en kompetensutvecklande föreläsning som riktar sig till lärare och personal inom skola och utbildning. Första stoppet är i Skövde, på torsdag 28 mars kl 14.30–16.15, på Västerhöjdsgymnasiet, hörsal A.

Skolturnén äger rum på följande orter:
• Skövde 28 mars
• Karlstad 4 april
• Linköping 11 april
• Örebro 2 maj
• Norrköping 9 maj

Anmälan sker enligt principen först till kvarn. Det finns fortfarande platser kvar på flera av orterna. Det är kostnadsfritt att delta i arrangemanget.

Anmäl dig till skolturnén
Från Bokmässan deltar Annica Andersson, ansvarig för skola och bibliotek på Bokmässan, och Patricia Diaz, författare till böckerna Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande och Arbeta formativt med digitala verktyg från Studentlitteratur. Skolturnén arrangeras av Bokmässan tillsammans med Studentlitteratur och Lärarnas Riksförbund, som också kommer att vara på plats.

– På Bokmässan lyfts samtidens viktigaste frågor för samhälls- och skolutveckling med litteratur och samtal som verktyg. Det är tillsammans med Skolsverige vi formar den fortbildning och de möten som sker på Bokmässan. Genom skolturnén ser vi en möjlighet att nå ut till ännu fler, säger Annica Andersson, ansvarig för skola och bibliotek på Bokmässan.

Med 4 000 programpunkter och 2 000 författare och föreläsare erbjuder Bokmässan samtidsrelaterad kunskap och omvärldsbevakning för personal inom skola och utbildning. På mässan i Göteborg i september kommer det att finnas ett särskilt skolområde med bland annat Lärarscenen, som erbjuder ett fullspäckat program. Bokmässan gör också en särskild temasatsning kring medie- och informationskunnighet, där lärare har möjlighet att utforska och lära mer inom området. Det finns också en särskild del av seminarieprogrammet, Skolspåret, som riktar sig till lärare. Men redan på torsdag har alltså skolpersonal i Skövde och kranskommuner möjlighet att ta del av ett inspirerande smakprov.

– Att komma till Bokmässan och Lärarscenen för fortbildning är stort och viktigt för lärare. Genom Bokmässeturnén vidgar vi fortbildningsmöjligheten till fler lärare. Kvalitativ fortbildning är något vi vet lärare uppskattar och ofta efterfrågar, säger Helena Linge, kommunikationschef på Lärarnas Riksförbund.

 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här