Årets program på Forskartorget

Agnes Wold på Forskartorget. Foto: Niklas Maupoix

På Forskartorget presenteras det populärvetenskapliga programmet på Bokmässan – i samarbete med universitet, högskolor, stiftelser, myndigheter, organisationer och bokförlag. I år deltar 120 forskare och ett 50-tal arrangörer i över 80 programpunkter.

På Forskartorget kan man dyka djupare i mängder av ämnen – allt från hur mammutarna dog ut till islamismens framfart i Europa, hur den japanska maffian arbetar till vilka nyheter som rör sig i ungdomars mobila flöden. Dessutom uppmärksammas årets bildningstema och Finland 100 år.

Så gott som alla Sveriges universitet och högskolor finns representerade på Forskartorget – några av årets nykomlingar bland programarrangörerna är Jönköping University, Högskolan Dalarna, Karolinska Institutet, On Line Förlag, Förlaget och Volante.

Här nedan listar vi sex höjdpunkter på Forskartorget under Bokmässans fyra dagar.

Min flykt över havet – torsdag 10.55
Nyhetsvärderaren – Vilka nyheter rör sig i svenska ungdomars nyhetsflöden? – fredag 9.00
Sápmi – från jojk till rasbiologi – fredag 16.05
Barndomen förr och nu, här och ute i världen – lördag 9.15
Varför är människan den enda som undervisar? – lördag 13.40
Vad är islamism? – söndag 9.15
Finska krigsbarn under andra världskriget – söndag 15.10

Läs hela programmet för Forskartorget här. 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här