Utställare

Islams Ahmadiyya Församling

Plats: C05:46
Islams Ahmadiyya Församling
Representerat företag visas med en bock
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning

Islams Ahmadiyya församling deltar sedvanligt i årets Bokmässa för att samtala och föra dialog med allmänheten.

I år är vår medverkan särskilt angelägen. Det är valår, och likt vi sett tidigare, målar makthavare och medier upp en avskräckande bild av religion, i synnerhet Islam, i syfte att driva sina politiska intressen. Religionsutövning beskrivs utgöra ett hot mot demokratin och fara för yttrandefriheten. I olika lagförslag försöker man begränsa människor rätten att utöva religionsfrihet och föra vidare sina traditioner till nästa generation.

Därför fokuserar vi i årets Bokmässa på att bemöta den religionsfobi som vi menar är orsaken till denna aversion. Genom att samtala med allmänheten om religionens läror och betydelse är vi optimistiska om att kunna presentera religion främst som en positiv kraft i samhället.

Under årets Bokmässa får du därför inte missa möjligheten att besöka vår monter och samtala med oss. Ställ dina frågor om muslimsk tro och lära, eller om religionsfrihetens betydelse i ett demokratiskt samhälle.

Detta initiativ sker genom vår kampanj #FrågaEnMuslim. Med denna kampanj har vi besökt ett femtiotal orter över hela Sverige och anordnat allmänna sammankomster dit allmänheten haft möjlighet att ställa frågor om Islam.

Nu har du möjlighet att göra detta på årets Bokmässa.

Varmt välkommen!