Bibliotek på Bokmässan

Biblioteksseminarier – Biblioteksscenen – Barn- och ungdomsspåret – BonnierHoops – Demokrati – LÄS! LÄS! LÄS! – Nordisk litteratur – och mycket mer!

Biblioteksseminarier – Biblioteksscenen – Barn- och ungdomsspåret – BonnierHoops – Demokrati – LÄS! LÄS! LÄS! – Nordisk litteratur – och mycket mer!

Biblioteksprogram 23–26 september

Bokmässan erbjuder ett heltäckande och intressant program om litteratur och de stora frågor som rör bibliotek och biblioteksutveckling. Precis som vanligt är torsdagen och fredagen särskilt riktade mot bransch.
Att erbjuda kompetensutveckling för bibliotekarier ligger i Bokmässans DNA. Under hösten 1984 träffades vännerna Conny Jacobsson och Bertil Falck. De kom överens om att arrangera intressanta seminarier i form av fortbildning för bibliotekarier. Mässan, som var en renodlad fackmässa, gick under namnet Bibliotek’85. Den pågick i tre dagar och lockade 5 000 besök. Numera riktar sig Bokmässan också till en bredare allmänhet och samlar såväl förlagsbranschen som utbildnings- och kultursektorn. Men fortfarande hör bibliotekarier till Bokmässans största och mest prioriterade besöksgrupper!

Biljetter till årets Bokmässa
Nu har vi släppt biljetterna till Bokmässan Play. Vi erbjuder enskilda biljetter, gruppbiljetter och licenser för sändning. De fysiska biljetterna till studiopubliken avvaktar vi ytterligare lite till med att släppa. Klicka på knappen nedan och läs om alla möjligheter!
OBS! Biljetten till Bokmässan Play ger dig förtur att uppgradera till en studiopublikbiljett om restriktionerna tillåter.
Köp biljetter här

Biblioteksseminarier

I Bokmässans seminarieprogram finns speciellt utvalda samtal, föreläsningar och diskussioner för alla som arbetar med biblioteksfrågor och biblioteksutveckling. Här står bibliotekariernas utmaningar, kraft och flexibilitet i centrum. Praktiska tips och exempel från vardagen varvas med aktuell forskning och samtal kring övergripande strategiska frågor. Fyll på med nya insikter och perspektiv i höst!

Bokmässans program släpps i sin helhet den 24 augusti.

Här är ett smakprov på seminarier ur årets biblioteksprogram.

Biblioteksscenen

Biblioteksscenen presenterar ett varierat program som tar upp biblioteksfrågor och biblioteksutveckling ur flera olika perspektiv. Shared reading, Barnens bibliotek fyller 25 år, priset till Årets bibliotek, bibliotekens omställning under pandemin och mycket mer ingår i årets program, som Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen ansvarar för under torsdagen och fredagen.

Barn- och ungdomsspåret

Barn och unga är vår framtid. Vilka format och böcker väcker läs- och lärlust hos nästa generation? Hur speglar barn- och ungdomslitteraturen samtiden? Hur rustar vi morgondagens vuxna för den tid som kommer? I barn- och ungdomsspåret berättar flera av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare om sina senaste böcker och ger smakprov ur dem. Satsningen görs i samarbete med Axiell.

 

Programmet presenteras den 24 augusti.

BonnierHoops-scenen

BonnierHoops är ett initiativ för ökad läsförståelse och samverkan i utsatta områden som för fjärde sommaren i rad arrangeras i Biskopsgården, Göteborg. Även i år flyttar verksamheten in på Bokmässan på en egen scen. Fredag och lördag bjuds det på samtal kring läsning och läsande ur en mängd aspekter, initiativet vill visa att läsning är för alla. Välkomna att ta del av ett mångsidigt program, där du som är lärare eller bibliotekarie får nya tips och uppslag och du som är lustläsare blir inspirerad att upptäcka nya författarskap.

 

Programmet presenteras den 24 augusti.

Teman på Bokmässan 2021

Tema Demokrati tar avstamp i hundraårsjubileet av allmänna val i Sverige och behandlar samtidens utmaningar, historiska perspektiv och framtidens möjligheter. LÄS! LÄS! LÄS! lyfter språket och läsning som grundstenar i ett demokratiskt samhälle. Nordisk litteratur uppmärksammar såväl tongivande och älskade författarskap som några av de mest hyllade författarna i den yngre generationen. Årets teman ger dig nytt att lyssna till, läsa om och tänka på!