Så var första dagen på Bokmässan 2024

26 September / 2024

ett myllrande mässgoolv

Idag invigde vi Bokmässan i Göteborg: kulturminister Parisa Liljestrand och representanter för Bokmässan, Tema Sápmi och tema Rymden klippte inga band – de flätade ihop band, och knöt nya. Så inleder vi den fyrtionde Bokmässan!

Dessutom mötte Pulitzervinnaren och svenskättlingen Hernan Diaz sin läsande publik, vi öppnade seminariesalarna, någon såg en stormtrooper vandra runt och botanisera bland böckerna, och Se människans Mikael Ringlander fick Bokmässans hederspris – för att han “I över trettio år har […] skapat mötesplatser med existensen och bildningen i centrum. Aldrig ensam, utan i ständig samverkan med sin omvärld, ger han oss möjlighet att tillsammans söka förståelse och fascineras av livet och varat.” Varmt grattis, Mikael – och tack, igen, för att du får oss att se människan.

I morgon kör vi igen! Då kommer Marcus & Martinus, vi pratar hiphop och lyrik, världens största, roligaste – och mest brittiska – vetenskapspoddd No Such Thing as a Fish livepoddar, och så blir det oändligt mycket böcker, hantverk, mat, ljudböcker, tankar och så mycket mer.

Snart är det fredag!

Till programmet

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här