En magisk plats på mässgolvet, där barnens läsglädje står i centrum!

Tema: Rymden! I år har hela Barnområdet drivit i väg från Bokmässan och Göteborg, rakt ut i rymden: En liten scen har landat på Mars, och Lästältet har bestämt sig för att månen är en bra plats för att få läsa ifred. Pannkakscafét och i familjeentrén svävar runt bland stjärnorna. I centrum står en önskan om att fler barn ska tycka det är roligt att läsa.


Barnområdet hittar du i A-hallen, under hela Bokmässan 26–29 september. Endast entrébiljett krävs, barn 0-6 går in gratis. Programmet presenteras tillsammans med Universeum, AcadeMedia, Läsa Äger (finns i Lästältet to-fre) Biblioteken i Göteborg (partner till Lästältet lö-sö) och Rymdstyrelsen.

En liten scen

 

Torsdag-fredag tar författare, illustratörer och läsinspiratörer plats på scenen i ett program som riktar sig till alla som är nyfikna på barnlittera­tur. Under lördag och söndag möter vi våra mest älskade barnidoler i ett scenprogram packat med skojigheter för åldrarna 0-5 och 6-12 år.

Till programmet

Pannkakskafé

 

Här serveras det förstås pannkakor med grädde och sylt. Pannkakscafét är en given favorit för barnen, men här serveras även fika, mackor, wraps och sallader.

Familjeentrén

 

Familjeentrén hittar du mitt emot Liseberg och är egen ingång för barn och medföljande vuxna, som leder rakt in i Barnområdet. Här väntar en bubblande start på mässäventyret. Bokbussen finns på plats och man kan bland annat få lösa Kalle Ankas deckargåta. Med lite tur går det att skymta några av våra största barnbokskaraktärer …

Lästältet

 

Bokmässans mysigaste krypin där läsglada barn kan lyssna på högläsning med sin favoritförfattare, pyssla och rita, eller bara kura ihop sig i ett hörn med en älsklingsbok! 

 

Till programmet

Också på Barnområdet!

I år är det tema Rymden på Barnområdet!

Planetariet
Res ut i rymden i Planetariet!
Rymdstyrelsen, ESERO Sverige och Vetenskapens Hus öppnar dörren till stjärnorna, och utlovar kill i magen och nya tankar i huvudet.

Nedräkning till Mars
Universeum, partner till Barnområdet, bjuder in de lite större barnen till rymdmusikal! Vem vill inte resa till mars? Kom och hjälp till på resan – du behövs!

Lilla stjärnans resa
En sagoföreställning där den som är liten kan lära sig mycket om stora rymden. Arrangeras av Universeum.

Bamses rymdquiz!
Vad kan du om rymden? Säkert massor! Gör Bamses rymdquiz – varje dag!

Star Wars-parad
På lördagen och söndagen kl 13.00 kommer hela Sar Waarsgänget att gå i parad på Bokmässan. Och du, de landar i Barnområdet, en stund senare och stannar för selfies.

Pyssel, pyssel, och mer pyssel!
Rymdpyssla med Rymdstyrelsen, Esero Sverige och Vetenskapens hus, och massor med härligt pusslande med Plus-plus och Monkids.

Pettson fyller 40
Kom och fira i förlaget Opals monter.

 

Lätt att besöka oss med de allra, allra minsta

Med familjeentré, barnvagnsparkering, amningsrum, leklounge, barnbio, amningshörna och matutbud för de minsta vill vi göra Bokmässebesöket som bäst för både barn och deras vuxna. Välkomna!