Booktook-picknick med Bokmässan på Göteborgs Kulturkalas

31 August / 2023

Jasmine Darban

Välkommen till den stora bokklubben! BookTokdag på Göteborgs kulturkalas på söndag

Om ni befinner er på västkusten i helgen, missa inte Bokmässans samarbete med Kulturkalaset, där vi bjuder in till en dag i läsandets tecken – med inspiration från hashtaggen BookTok, som på kort tid samlat och inspirerat många unga läsare.

Först ut är ett samtal mellan två generationer internetpersonligheter, under ledning av vår egen Amanda Lodding, Redaktör på Bokmässan. Flora Wiström, författare, en av Sveriges största bloggare och värd för nya litteraturpodden Röda Rummet möter Jasmine Darban, en av Sveriges största BookTokers, kl 12.00 i Jubileumskompassen i Bältesspännarparken.

– Jag ser så mycket fram emot att prata om hur vi kan använda sociala medier som ett verktyg för läsfrämjande, snarare än att se det som en bov. Det finns så ofantligt mycket inspiration att hämta online. Känslan av gemenskap, och kanske av fomo, gör att man blir sporrad i sitt läsande, hälsar Flora Wiström.

Efter det bjuder vi in alla att ta med sig filt och fikakorg för att mötas Trädgårdsföreningen kl 13.00, när Amanda och Jasmine leder ett samtal om några av BookToks absolut största böcker: Det slutar med oss och Det börjar med oss av Colleen Hoover, Ett hov av taggar och rosor, Sarah J. Maas, Rör mig inte! av Tahereh Mafi och Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid.

Biblioteken i Göteborg finns på plats med fler lästips

Läs mer här. 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här