Judisk kultur och Staden teman på Bokmässan 2023

29 September / 2022

Foto: Niklas Maupoix

Det är bara några dagar sedan Bokmässan 2022 stängde sina dörrar, men för oss har arbetet med att skapa nästa års upplevelse redan börjat. Guest of Honour 2023 är organisationen Judisk kultur i Sverige, i temasatsningen Judisk kultur som kompletteras av Staden som ett ytterligare tema.

Tema Judisk kultur innefattar historia, traditioner, tänkande, texter, musik och konst. Nästa års bokmässa kommer att ge uttryck åt en mängd viktiga röster som format vårt kulturlandskap. Temat arrangeras i samarbete med Judisk kultur i Sverige.

– Judisk kultur i Sverige firar 10-årsjubiluem i år. Att vara hedersgäst på Bokmässan 2023 är en fantastisk gåva till vår institution. Jag är väldigt glad för detta förtroende och för möjligheten att presentera program som reflekterar judiskt tänkande och litteratur med fokus på de universella aspekterna av judisk kultur, säger Lizzie Oved Scheja, VD Judisk kultur i Sverige.

Med tema Staden vill vi skapa samtal om den urbana miljön – inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt för att möta framtidens utmaningar. Temat arrangeras i samarbete med bland annat Globala Torget.

Vi kommer att berätta mer om 2023 års teman framöver.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här