Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson nya rekryteringar till Bokmässan

1 December / 2021

Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson är nya rekryteringar till Bokmässan.
Foto: Karina Ljungdahl/Ola Kjelbye/Privat

Efter två digitala och hybrida bokmässor under pandemin förbereder nu Bokmässan verksamheten för en storslagen återkomst 2022 och framåt. Programgruppen förstärks med två nya redaktörer – Tara Moshizi och Johan Kollén – vars uppdrag blir att spetsa och utveckla seminarieprogrammet för framtiden. Dessutom blir Sandra Lewinsson affärsansvarig för Skola och bibliotek, vilket är en strategisk satsning för att stärka Bokmässans skol- och biblioteksprogram.

– Vi har under pandemin tagit det största utvecklingssprånget i Bokmässans historia. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan, vi verkar nu både fysiskt och digitalt och satsar stenhårt framåt för att vidareutveckla Bokmässan som epicentrum för litteratur, kultur och brännheta samtal. Att få in stjärnor som Tara, Johan och Sandra till vårt redan starka team accelererar denna satsning, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i Göteborg.

Tara Moshizi har en gedigen bakgrund inom såväl TV, radio och tidningsjournalistik. Hon kommer närmast från SVT, där hon just nu framför allt arbetar som programledare för Kulturnyheterna. Under senaste året har hon även lett Morgonstudion, Nationaldagen, Helgstudion och Världens Barn-galan i SVT, samt skrivit poddtips för Svenska Dagbladet varannan vecka. Tidigare arbetade Tara som redaktör och producent för Sommar i P1 och programledare för P3 Populär. Hon har även mångårig erfarenhet som kulturredaktör och kulturskribent för bland annat Icakuriren, ELLE, Aftonbladet, Expressen Kultur, Göteborgs-Posten, svt.se och BON. Tara Moshizi har dessutom haft många programledar- och moderatorsuppdrag, bland annat för Storytel Awards, Grävgalan och Bokmässan.

– För mig är Bokmässan en av årets största höjdpunkter och jag har besökt evenemanget i princip vartenda år sedan jag var barn. Just nu är Bokmässan i en väldigt spännande fas, och att få chansen att utveckla evenemanget inför framtiden känns som ett stort privilegium, säger Tara Moshizi.

Johan Kollén, också utbildad journalist, kommer närmast från en tjänst som marknadsförare och pressansvarig på Backa Teater i Göteborg. Han har också varit konsult i egen verksamhet inom kultur- och utbildningssektorn. Johan är sedan tidigare ett välkänt namn för många förlag och författare – han har tidigare arbetat på Bokmässan i flera roller bland annat som redaktör och t f programchef.

– Det är fantastiskt roligt och spännande att komma tillbaka i en tid när Bokmässan befinner sig i stark utveckling. Jag ser fram emot att bidra med erfarenhet, kunskap och kreativitet till en mässa som det strålar lite extra om nästa år. Och till många lyckade mässor framöver, säger Johan Kollén.

Sandra Lewinsson har en mångfacetterad bakgrund inom skola, utbildning och affärsutveckling. Hon har en kandidatexamen i pedagogik från Lärarutbildningen med inriktning kultur, kommunikation och samhälle och arbetade under många år inom skolans värld. På senare år har hon jobbat inom ed tech och utbildningssektorn, bland annat på Lin Education. Under våren 2021 arbetade Sandra i tre månader som konsult inom skola och bibliotek på Bokmässan innan hon gick på föräldraledighet. Denna erfarenhet bär hon nu med sig i sin nya roll som affärsansvarig för skola och bibliotek, vilket är en nyinrättad tjänst för att stärka denna viktiga del av Bokmässan.

– Efter några år som utbildningschef på ett privat företag sökte jag mig aktivt tillbaka till skolvärlden för att få vara delaktig i att göra skillnad för barn och ungas utbildning. På Bokmässan kommer jag bidra med min breda kompetens inom utbildning samt skapa möjligheter för nya spännande samarbeten inför mässan 2022, säger Sandra Lewinsson.

Johan Kollén tillträdde sin tjänst i november medan Sandra Lewinsson och Tara Moshizi tillträder under januari månad.

Välkomna till Bokmässan!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här