Klimatkväll under Bokmässan i höst – nu är biljetterna släppta

Medverkande under Klimatkvällen i samband med Bokmässan den 27 september.

Nu är biljetterna släppta till en kväll tillägnad klimatet, som arrangeras på Göteborgs Konserthus under Bokmässan i höst. Medverkar gör bland andra Greta Thunberg, David Wallace-Wells, Annika Norlin och Göteborgssymfonikerna.

Klimatkrisen är akut. Mycket talar för att de kommande decennierna är avgörande för vår framtid. Det väcker oro och frågor – men också engagemang och en vilja att förändra. Därför bjuder Bokmässan, Dagens Nyheter, Bokförlaget Polaris och Svenska kyrkan in till en kväll för klimatet, med musik, samtal och tankar. Klimatkvällen arrangeras på Göteborgs Konserthus fredagen den 27 september, och sätter ljus på framtidens stora ödesfråga.

– Krisen för klimatet kräver starka samarbeten och engagemang av alla. Med en helkväll på Konserthuset kompletterar vi våra klimatseminarier på Bokmässan och når ut till ännu fler, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

– Människors ökande engagemang i klimatfrågan kan vara en ”social tipping point” – ett historiskt skred i tiden. Vi har alla fått både ansvaret och privilegiet att vara med när det händer, säger Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.

I programmet medverkar klimataktivisten Greta Thunberg i en förinspelad videointervju, samt David Wallace-Wells, amerikansk journalist och författare till boken Den obeboeliga planeten (Albert Bonniers Förlag). Annika Norlin, som fick en Grammis för Årets hållbara artist 2019, uppträder tillsammans med en stråkensemble från Göteborgssymfonikerna. DN:s kulturchef Björn Wiman samtalar med opinionsbildaren Anders Wijkman och ärkebiskop Antje Jackelén om institutionernas roll och ansvar för klimatkrisen. Dessutom möts Amanda Svensson, författare, Frida Hylander, klimatpsykolog, Martin Hedberg, meteorolog och DN:s krönikör Fredrik Strage i ett samtal.

Klimatkvällen arrangeras i samarbete med Göteborgs Konserthus. Biljetter köps via Konserthusets hemsida >>

Biljettpriset är 200 kr (150 kr för DN-prenumeranter och innehavare av Bokmässans Guldkort).

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här